Technologie » Komputery

Senetic osiągnął 17% wzrost sprzedaży w 2014 roku.

Przychody Senetic w 2014 roku osiągnęły poziom 240 mln złotych co oznacza wzrost o 17% w stosunku do roku 2013. Dynamika wzrostu sprzedaży kluczowego w ofercie Senetic oprogramowania Microsoft była większa i wyniosła 22%.

19 czerwca 2015 Senetic przedstawił ocenę wyników sprzedaży w 2014 roku.

Przychody Senetic w 2014 roku osiągnęły poziom 240 mln złotych co oznacza wzrost o 17% w stosunku do roku 2013. W 2014 roku w firmie Senetic zaopatrywało się 12,5 tysiąca klientów, a zatrudnienie wzrosło z 50 do 100 osób.

- To był dla nas udany rok. Osiągnęliśmy sprzedaż zgodną z oczekiwaniami, z dynamiką powyżej rynku, poszerzyliśmy ofertę i zdobyliśmy nowych klientów.  Rozbudowaliśmy firmę, w 2014 praktycznie podwoiliśmy zatrudnienie. Udało nam się również podnieść kwalifikacje pracowników i zoptymalizować procesy wewnątrz firmy - powiedział prezes zarządu Senetic S.A. Marcin Białożyt.

Firma Senetic jest szczególnie zadowolona ze dynamiki sprzedaży oprogramowania Microsoft, która wyniosła 22%. Klienci rozpoznają Senetic jako kompetentnego i profesjonalnego dostawcę. Dzieje się tak dzięki inwestycji w uzyskanie 16 kompetencji Gold Microsoftu, dogłębnej wiedzy o licencjonowaniu i profesjonalnej obsłudze klientów.

White Magick