Technologie » Komputery

SER Group uzyskuje certyfikację SOC 2 Typ 2 dla Doxis Cloud Services

SER uzyskuje certyfikat SOC 2 Typu 2 dla swoich usług w chmurze Doxis

(14 czerwca 2022 - Bonn, Niemcy) SER, wiodący globalny dostawca inteligentnych rozwiązań do automatyzacji treści uzyskał certyfikat SOC 2 Typu 2 dla swoich usług Doxis Cloud Services. Ten dodatkowy certyfikat SOC 2 podkreśla zaangażowanie SER we wprowadzanie najwyższych standardów zarządzania danymi w chmurze.

"Nasza certyfikacja SOC 2 - najpierw Typ 1, a teraz również Typ 2 – pokazuje pełną skuteczność kontroli i procesów, które wdrożyliśmy, aby zaoferować naszym klientom najwyższe standardy ochrony danych, prywatności, dostępności i bezpieczeństwa w chmurze. Cieszymy się, że możemy dodać ten nowy certyfikat do naszego portfolio" - mówi dr. Gregor Joeris, CTO firmy SER.

Zgodność z globalnymi standardami bezpieczeństwa i compliance

SER podejmuje wszelkie kroki niezbędne do ochrony informacji i procesów w chmurze klientów korzystających z Doxis Cloud Services. Już w 2020 roku firma kompleksowo udokumentowała procedury zapewniające bezpieczeństwo i dostępność usług Doxis określonego dnia, co zaowocowało uzyskaniem certyfikatu SOC 2 Typu 1 wydanego przez CyberGuard Compliance LLP.

Sprawdzone bezpieczeństwo - SOC 2 Typu 2

Kolejnym krokiem było zdobycie certyfikatu SOC 2 Typu 2. By go uzyskać, SER przeszedł pełny audyt swych procedur kontrolnych. Usługi Doxis Cloud Services zaliczyły test w warunkach rzeczywistych z wynikiem pozytywnym i bez żadnych odchyleń. Certyfikat typu 2 stanowi gwarancję, że kontrole SER są odpowiednio zaprojektowane i wdrożone, a firma konsekwentnie i w sposób sprawdzalny przestrzega odpowiednich zasad i procesów.

Wciąż udoskonalane usługi w chmurze

"Najnowszy certyfikat SOC 2 jeszcze bardziej podkreśla siłę naszych usług w chmurze nie tylko w teorii, ale także w praktyce" - mówi dr John Bates, dyrektor generalny SER. "W 2022 roku będziemy nieustannie ulepszać i rozszerzać nasze portfolio usług w chmurze. Naszym celem jest zaoferowanie klientom jeszcze większej elastyczności i inteligentnej automatyzacji treści, a także umożliwienie im jeszcze szybszego wejścia na rynek. Na ten rok mamy w planach kilka ekscytujących innowacji."

Więcej informacji na temat certyfikacji SOC 2 dla Doxis Cloud Services jest dostępnych tutaj:

O SOC 2

Raporty SOC (System Organization Controls) zapewniają uznane standardy dla dobrowolnego, niezależnego audytu usług takich jak usługi w chmurze. Raporty SOC 2 oceniają wewnętrzne kontrole dostawców usług w celu zapewnienia bezpieczeństwa, dostępności, integralności przetwarzania, poufności i prywatności. Niezależni audytorzy, tacy jak CyberGuard Compliance, przygotowują przejrzyste, rzetelne raporty z audytów jako certyfikaty zgodności z najwyższymi standardami bezpieczeństwa, określonych przez American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

O SER

SER jest liderem i pionierem na rynku inteligentnego zarządzania treścią (ECM) i usług związanych z treścią. Bazująca na sztucznej inteligencji platforma Doxis Intelligent Content Automation i jej rozwiązania dla kluczowych procesów biznesowych automatyzują zrozumienie treści w ekosystemach przedsiębiorstw. Doceniane przez analityków rynkowych, najnowocześniejsze rozwiązania SER ułatwiają codzienną pracę ponad pięciu milionom użytkowników. Korzystając z ponad 35-letniego doświadczenia, wyspecjalizowane zespoły SER pracują w 22 lokalizacjach na całym świecie. Znajdź nas pod adresem www.sergroup.com.

AZ_2018