Gospodarka » Żywność

Sezon na szparagi czas start!

Sezon na szparagi czas start!
Zobacz więcej zdjęć »
Szparagi, obowiązkowo w połączeniu z bakaliami HELIO, to idealny duet do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!

Czekamy na nie cały rok i kiedy już uda nam się je dostać, stają się w kuchni dodatkiem niemalże do wszystkiego! Sałatka, makaron, zupa… każda szparagowa potrawa z dodatkiem orzechów HELIO będzie wykwintna i niepowtarzalna w smaku!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Dlatego w tym sezonie HELIO inspiruje nieoczywistymi połączeniami! ;-) Słodkie truskawki + chrupiące orzechy HELIO + świeży szpinak z dodatkiem soczyście zielonych szparag? Zupa- krem z prażonymi pistacjami bez soli HELIO Natura, a może makaron ze szparagami i EKO orzechami włoskimi HELIO? Szparagi doskonale smakują też jako dodatek do obiadu – np. z parmezanem i pysznie chrupiącymi pestkami dyni lub płatkami migdałowymi HELIO. Kombinacji jest mnóstwo, a każdy pomysł jest dobry! Przygotowanie szparagowych przysmaków z bakaliami HELIO zajmuje chwilkę, ale ich smak wynagrodzi wszystkie niedogodności! Dlatego życzymy smacznego i podrzucamy przepis na pyszną, lekką, wiosenną sałatkę, która na pewno uwiedzie Wasze podniebienia! Pamiętajcie, że najlepsze połączenia smaków są… nieoczywiste! To co, zaczynamy sezon na szparagi? ;-)

 

Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura

 

Składniki:

świeży szpinak 

truskawki

pęczek zielonych szparagów

1 opakowanie EKO orzechów włoskich HELIO Natura

Masło (1 łyżka)

oliwa z oliwek (2 łyżki)

miód (1 łyżka)

ocet balsamiczny (1 łyżka)

Sól i pieprz

 

Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone szparagi, delikatnie przyprawiamy. W miseczce przygotowujemy sos, mieszając ze sobą oliwę z oliwek, miód i ocet balsamiczny. Na talerzu układamy umyty szpinak, truskawki, podsmażone szparagi i posypujemy EKO orzechami włoskimi HELIO Natura, które wcześniej możemy także podprażyć na suchej patelni. Tak przygotowaną kompozycję- polewamy sosem.

Życzymy smacznej wiosny! ;-) 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »