Gospodarka » Żywność

Sezon plenerowy? Czas start!

Sezon plenerowy? Czas start!
Zobacz więcej zdjęć »
Majówka jest sygnałem, że rozpoczął się sezon plenerowy. To właśnie od początku maja, kiedy słońce zdecydowanie mocniej przygrzewa, mamy ochotę spędzać czas „na świeżym powietrzu”. Okazji do plenerów i pikników będzie coraz więcej – dlatego warto je dobrze zaplanować!

Okres wiosenno - letni szczególnie sprzyja wyjściom z domu i spotkaniom z przyjaciółmi. Okazję możemy mieć każdego dnia - wystarczy pobliski park lub nawet plac zabaw z zielonym skwerem. Piknik na rozłożonym na trawie kocu, kanapki i warzywa z ulubionymi dodatkami – takimi jak Sos Kielecki czosnkowy – to doskonały przepis na plenerowy sukces. Nie każdy piknik musi wyglądać tak samo – szczególnie pod kątem smakowym i kulinarnym. Jeśli będziemy urozmaicać formę spędzania wolnego czasu, na dłużej pozostanie w pamięci. Berek, badminton, tor przeszkód – ilość aktywnych propozycji jest wręcz niewyczerpana! A kiedy pozytywnie zmęczeni wrócimy na trawę, na pewno z chęcią sięgniemy po przekąski z dodającym potrawom charakteru Sosem Kieleckim hamburgerowym.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przepis na „rowerowe party”

Ciepłe, wiosenne dni kojarzą nam się z wycieczkami rowerowymi. Co oprócz wody warto spakować do plecaka? Łatwe i pyszne przekąski, takie jak kanapki z ciemnego pieczywa z plastrem wędzonego łososia, rukolą, białym serem i sałatą. Dobrym pomysłem są także mini omlety. Do ich przygotowania potrzebujemy:

  • jajek,
  • drobno pokrojonej czerwonej papryki,
  • żółtego lub pleśniowego sera startego na tarce,
  • pokrojonego szczypiorku.

Do rozbełtanych w misce jajek dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na patelnię z rozgrzanym masłem wylewamy ciasto, formując niewielkie placuszki. Kiedy zaczną się ścinać, przewracamy je na drugą stronę, aby się równomiernie zrumieniły. Po wystygnięciu wystarczy spakować je do pojemnika i w drogę! Dobrze mieć pod ręką Sos Kielecki amerykański i Sos Kielecki meksykański, które podkreślają smak mini omletów. Są odpowiednio przyprawione i zaskakują konsystencją. Wybierając plastikowe butelki, wybieramy też wygodę – niezbędną podczas spędzania czasu w plenerze.

Sugerowana cena Sosu Kieleckiego: 5,24 zł brutto



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »