Moda » Odzież

SHEIN przedstawia nową kolekcję evoluSHEIN X Anitta stworzoną we współpracy z ośmioma niezależnymi p

Odważna kolekcja SHEIN i Anitty stworzona została z myślą o pomocy dzieciom i młodzieży, a także z dbałością o środowisko.

SHEIN - globalny sklep internetowy z modą i produktami lifestyle'owymi - nawiązał współpracę z brazylijską gwiazdą popu i ikoną mody Anittą, a teraz przedstawia najnowszą kolekcję powstałą w wyniku partnerstwa: evoluSHEIN X Anitta. Artystka wybrała do jej współtworzenia ośmiu niezależnych projektantów biorących udział w SHEIN X, czyli programie wspierającym niezależne marki, artystów i projektantów. Projekt ten jest częścią istotnych działań podejmowanych w ramach inicjatywy evoluSHEIN by Design. Odzwierciedlają one ambicje firmy związane ze wspieraniem kreatywnych talentów, promowaniem autoekspresji w modzie i rozwijaniem innowacji w ramach zrównoważonego rozwoju.

Zaprezentowana podczas kameralnego spotkania w Nowym Jorku kolekcja składa się z 75 elementów oraz jest dostępna również w większych rozmiarach. Można w niej znaleźć sukienki, całe komplety, spódnice, body, topy czy spodnie. Kolekcja evoluSHEIN X Anitta łączy elektryzujący styl Anitty z modowymi projektami SHEIN, tworząc tym samym gotowe stylizacje, które możesz założyć na dowolne wydarzenie. Kolekcja zainspirowana kolorową osobowością Anitty wyróżnia się dzięki różnorodnym tkaninom, zastosowaniu odważnych wzorów czy śmiałych wycięć.

„Przez tę współpracę chciałam udowodnić, że moda może być zarówno stylowa, zrównoważona, jak i dostępna, a także odzwierciedlać to, co jest dla mnie najważniejsze" - wyjaśnia Anitta. „To, jak się ubieramy, jest wyrazem tego, kim jesteśmy. Praca z grupą tak różnorodnych projektantów oraz łączenie różnych kultur i artystycznych wizji było niesamowicie ekscytujące przy tworzeniu tej kolekcji. Chcę, aby moi fani czuli się tak swobodnie w wyrażaniu siebie jak ja".

Kolekcja składa się z propozycji ośmiu niezależnych projektantów mody z całego świata, którzy wspierają cel SHEIN X, jakim jest celebrowanie mocy kreatywności i designu. Są nimi: Kaori Semaj (USA), Lauren Flagg (USA), Valeria Cortes (Meksyk), Raúl Orozco (Meksyk), Victor Manuel Fernández Fuentes (Hiszpania), Mel Dorey (Wielka Brytania), Maria Silva (Brazylia), Jheni Ferriera (Brazylia). Anitta wybrała tych międzynarodowych niezależnych projektantów do współpracy z SHEIN X w ramach projektu evoluSHEIN by Design. Inicjatywa ta wymaga od nich stworzenia swoich kreatywnych wizji z wyselekcjonowanych materiałów, w ramach odpowiedzialnych procesów produkcyjnych.

Ci niezależni projektanci wspólnie z SHEIN X stworzyli projekty, które odzwierciedlają żywiołowy styl i radosną osobowość Anitty. Kolekcja evoluSHEIN X Anitta wpisuje się również w działania SHEIN prowadzące do budowania cyrkularnego obiegu w branży modowej. Po raz pierwszy SHEIN wprowadził materiały wiskozowe nowej generacji do globalnej kolekcji, w której 22 projekty są stworzone z Regracellu® - miękkiego, oddychającego włókna wykonanego w 50% z recyklingowanych resztek bawełny. Kolekcja obejmuje także limitowane stroje wykonane z uratowanych materiałów - wszystko dzięki współpracy SHEIN z liderem gospodarki cyrkularnej Queen of Raw. Dzięki wykorzystaniu zaawansowanego oprogramowania Queen of Raw SHEIN pozyskuje nadwyżki wysokiej jakości materiałów, które inaczej zostałyby zniszczone. Wszystkie produkty spełniają standard evoluSHEIN by Design i zawierają co najmniej 30% wybranych materiałów oraz spełniają inne rygorystyczne kryteria. Poszerzona rozmiarówka dostępnych w tej kolekcji ubrań wpisuje się w misję promowania inkluzywności i pozytywnego podejścia do ciała. Warto również wspomnieć, że wszystkie produkty są wysyłane do klientów w opakowaniach z recyklingu.

W ramach dalszych, wyjątkowych działań związanych z kolekcją SHEIN przekaże wsparcie finansowe na rzecz Central Única das Favelas (CUFA), ważnej brazylijskiej organizacji non profit, którą również z pasją wspiera Anitta. Zarówno SHEIN, jak i Anitta cieszą się, że mogą przyczynić się do wspierania misji CUFA, polegającej na pomocy dzieciom i młodzieży oraz tworzeniu programów społecznych dla tysięcy mieszkańców faweli w Brazylii.

Kolekcja evoluSHEIN X Anitta jest już dostępna na SHEIN.com. Śledź nas w mediach społecznościowych pod hashtagiem #evoluSHEINXANITTA - na Instagramie i TikToku @shein_us oraz @shein_x_official.

O SHEIN

SHEIN to globalny sklep internetowy z modą i produktami lifestyle'owymi, oferujący odzież i produkty marki SHEIN od globalnej sieci dostawców, a wszystko to w przystępnych cenach. Mający siedzibę w Singapurze SHEIN pozostaje zaangażowany w zapewnienie wszystkim dostępu do bogactwa świata mody, promując wiodącą w branży metodologię produkcji on demand (na żądanie) dla inteligentniejszego, gotowego na przyszłość przemysłu. Aby dowiedzieć się więcej o SHEIN, odwiedź www.sheingroup.com

nataliagrzech