Technologie » Komputery

SimpleAV nowym dystrybutorem projektorów Epson

Od kwietnia br. SimpleAV Sp. z o.o., wrocławska firma zajmująca się specjalizowaną dystrybucją urządzeń do prezentacji obrazu i dźwięku, jest jedynym w Polsce dystrybutorem instalacyjnych projektorów Epson.

Wrocławska firma SimpleAV Sp. z o.o., doświadczony partner firmy Epson został – od kwietnia 2013 - wyłącznym dystrybutorem instalacyjnych projektorów Epson, czyli urządzeń z serii G i Z oraz projektorów z grupy ProHC.

„SimpleAV ma ogromne, doświadczenie w sprzedaży i implementacji złożonych, kompleksowych rozwiązań audiowizualnych stąd, od kwietnia br. firma jest pierwszym i jedynym w Polsce, tzw. dystrybutorem z wartością dodaną, naszych najbardziej zaawansowanych technologicznie projektorów tzw. instalacyjnych” – mówi Karol Andruszkiewicz, manager działu urządzeń wizualnych w polskim oddziale Epson Europe. „W praktyce oznacza to, że partner poszukujący projektora do konkretnej instalacji u klienta uzyska w SimpleAV dodatkowe informacje, porady czy nawet sugestie dotyczące wyboru projektora najlepiej spełniającego potrzeby klienta. Skupienie dystrybucji w jednym miejscu znakomicie poprawi jakość i szybkość obsługi najbardziej wymagających klientów, jakimi są firmy instalatorskie. Dla zapewnienia kompleksowej ich obsługi, SimpleAV jest także dystrybutorem pozostałych projektorów Epson – biznesowych, edukacyjnych i do kina domowego.”

„Współpraca z Epsonem, niemal od początku jego obecności w Polsce, powoduje, że doskonale znamy nieograniczone niemal możliwości, szczególnie najnowszych projektorów instalacyjnych” - mówi Dominik Lipka, prezes SimpleAV Spółka z o.o. „Wiemy również, jak ważna jest pomoc firmom instalatorskim zarówno przy wyborze konkretnego modelu jak i w jego najlepszej instalacji – stąd nasza decyzja o podjęciu się dystrybucji tej grupy projektorów wraz z doradztwem, a nie tylko sprawnym dostarczaniem pudełek. Zapewniamy wsparcie techniczne, a także pomagamy w doborze
i integracji pozostałych urządzeń w systemach audiowizualnych.”

Dystrybutorami projektorów biznesowych, edukacyjnych i do kina domowego są także: AB SA, ABC Data Sp. z o.o., For Ever Sp. z o.o. i Tech Data Polska Sp. z o.o.

Projektory instalacyjne Epson

Najnowsze projektory instalacyjne Epson - serie G4000, G6000 i Z - wyposażone są w nowe panele  C2Fine 3LCD, mają większe jasności (do 10 tys. lumenów), rozdzielczości podstawowe – od XGA do WUXGA, szerszą paletę wymiennych obiektywów, więcej gniazd połączeniowych, w tym złącze HDBaseT pozwalające na przesyłanie pięciu sygnałów, w tym nieskompresowanego wideo HD, audio, zasilania i sterowania, na odległość do 100 m przy użyciu standardowego, popularnego kabla Cat5/6.

Dzięki usprawnionemu systemowi chłodzenia i kontroli temperatury paneli, projektory mogą bezpiecznie pracować w temperaturze otoczenia do 40 stopni Celsjusza, a chłodzone cieczą projektory serii Z, nawet do 50 stopni.

Rozbudowane opcje funkcji Edge Blending pozwala łączyć w jeden obraz na ekranie – obrazy z kilku czy nawet kilkunastu projektorów – w taki sposób, że nie widać żadnej granicy czy strefy ich przenikania.

Precyzyjna korekcja geometrii obrazu – łuków, krawędzi, położenia narożników oraz innych zniekształceń pozwala uzyskać ostry i bez zniekształceń obraz przy projekcji w narożniku sali, na prostokątnym słupie, okrągłej czy owalnej kolumnie, wklęsłym lub wypukłym ekranie sferycznym (wycinek kuli) czy na ekranie w rotundzie (wycinek walca).

Informacje o  firmie Epson

Epson jest globalnym liderem w dziedzinie obrazowania i innowacji. Epson dąży do tego, by przekraczać oczekiwania klientów, tworząc kompaktowe, energooszczędne i precyzyjne technologie. W szerokiej ofercie Epson znajdują się zarówno drukarki atramentowe, jak i projektory 3LCD, czujniki i inne mikrourządzenia. Chcąc pozyskać klientów z całego świata, firma Epson jako przedsiębiorstwo zdobywające kolejne rynki dostarcza najlepsze możliwe kompaktowe, energooszczędne, precyzyjne rozwiązania dla handlu i przemysłu.

Grupa Epson, na czele której stoi japońska firma Seiko Epson Corporation, zatrudnia ponad 81 000 pracowników w 97 spółkach na całym świecie. Jesteśmy niezwykle dumni z naszego wkładu w ochronę środowiska naturalnego oraz rozwój społeczności, w których funkcjonujemy.

Wizja środowiskowa 2050http://eco.epson.com

Epson Europe

Epson Europe B.V., z siedzibą główną w Amsterdamie, zapewnia obsługę rynków europejskich, dalekowschodnich, rosyjskich i afrykańskich. Firma Epson Europe zatrudnia 1757 pracowników, a jej sprzedaż w roku obrachunkowym 2011 wyniosła 1546 miliony euro. www.epson-europe.com

Dodatkowych informacji udzielają:

Epson Europe BV Oddział w Polsce