Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Skąd zamówić dania kuchni azjatyckiej? – podpowiada Streetfoodpolska.pl

Jeden z największych blogów kulinarnych, Streetfoodpolska.pl, we współpracy z PizzaPortal.pl przetestował krakowskie lokale kuchni azjatyckiej, oferujące jedzenie z dowozem. Które knajpy znalazły się na celowniku i jakie zebrały recenzje? Fot. Streetfood Polska

Michał Turecki, jeden z autorów bloga, zamawiał przez PizzaPortal.pl dania azjatyckie z wyłączeniem sushi z sześciu różnych restauracji na terenie Krakowa. Oceniał nie tylko walory smakowe potraw, ale także proces składania zamówienia, szybkość dostawy czy sposób zapakowania produktów (i to, jak znoszą podróż do klienta).

Bar Phoung Dong dostał pochwałę za sposób zabezpieczenia dań w pojemnikach na czas transportu. „Zawinięte w folię aluminiową nie tylko wolniej tracą ciepło, ale przede wszystkim nie wylewa się cenny i smaczny sos”, pisał w swojej recenzji. Autor docenił też potrawy z restauracji Mekong, a konkretnie: sajgonki za chrupiące ciasto oraz kurczaka po wietnamsku za soczystość, przepiękny kolor i wyjątkowy smak. Wśród przetestowanych lokali azjatyckich wyborem numer 1 dla Michała Tureckiego okazał się Hurry Up Shrimp. Wrap i Pad Thai z kurczakiem zachwyciły go niemal w każdym calu. Chwalił zarówno smak zamówionych dań, jak i ich doskonałe zapakowanie, dzięki czemu w transporcie zachowały ciepło i wszystkie swoje właściwości.

Pełny opis testu krakowskich lokali oferujących dania kuchni azjatyckiej z dowozem oraz bogatą galerię zdjęć i rekomendacje autora można znaleźć na:  http://streetfoodpolska.pl/test-krakowskich-lokali-z-kuchnia-azjatycka-wraz-z-pizzaportal-pl-czesc-pierwsza/ oraz http://streetfoodpolska.pl/test-krakowskich-lokali-z-kuchnia-azjatycka-wraz-z-pizzaportal-pl-czesc-druga-i-podsumowanie/.

38PR