Gospodarka » Przemysł

Skorzystaj z okazji, poznaj technologię cięcia wodą

Cięcie wodą nie musi być wcale skomplikowaną technologią rodem z „Gwiezdnych Wojen”. Ta metoda obróbki materiałów może trafić do każdej firmy produkcyjnej w Polsce, od wielkich przedsiębiorstw do niewielkich zakładów kamieniarskich. Zakup waterjeta zaś to inwestycja, która się zawsze opłaca.

Chcesz się o tym przekonać i zainicjować rozwój swojej firmy? Przyjedź na Dni Otwarte do Elbląga. Specjaliści firm JetSystem i MAXIEM WATERJETS pokażą Ci, jak za pomocą maszyny do cięcia wodą osiągnąć dochodowy biznes.

OMAX - światowy lider w produkcji urządzeń do cięcia wodą, otwiera swoje drzwi w Polsce. Firmy JetSystem i MAXIEM WATERJETS z Elbląga, przedstawiciele OMAX na Polskę chcą przez tydzień udowodnić każdemu, kto tylko przyjedzie do firmy, że posiadając waterjeta OMAX można prowadzić dochodową firmę i uzyskiwać spore zyski nawet w trudnych czasach kryzysu. Bo właśnie cięcie wodą może być odpowiedzią na kryzys ekonomiczny i brak pomysłu na nowe możliwości prowadzenia firmy.

Do obu firm napływają już pierwsze zgłoszenia, a czas goni. Bowiem chętni do odwiedzenia firm JetSystem i MAXIEM WATERJETS mają czas na zgłoszenie chęci uczestnictwa w Dniach Otwartych tylko do 20 września br. Jak to zrobić? Bardzo prosto - wystarczy wysłać maila na adres: dniotwarte@jetsystem.pl i podać nazwę swojej firmy i numer telefonu kontaktowego. My załatwimy resztą.

Co podczas Dni Otwartych?

Od 27 września do 5 października br. każdy zainteresowany technologią cięcia wodą, będzie mógł na własny oczy przekonać się, jak wygląda i pracuje waterjet. Czym jest cięcie wodą, co można wykonywać przy pomocy tego urządzenia, jak poprowadzić własny biznes z użyciem maszyn OMAX. Przede wszystkim zaś specjaliści firm JetSystem i MAXIEM WATERJETS pokażą zainteresowanym, w jaki sposób sfinansować zakup maszyny, jak poprowadzić działalność, aby przynosiła szybko zyski. Oprócz tego każdy będzie mógł zaprojektować samodzielnie próbkę i wyciąć element za pomocą maszyny do cięcia wodą.

Dlaczego warto przyjechać na Dni Otwarte OMAX i MAXIEM i przekonać się, że waterjet to świetny pomysł na biznes?

- Ponieważ waterjety amerykańskiej korporacji OMAX są uniwersalne w zastosowaniu - mówi Remigiusz Filipiak, wiceprezes firmy JetSystem. - OMAX to światowy lider w tej dziedzinie cięcia i obróbki. To także lider w innowacyjnych zastosowaniach jeśli chodzi o te urządzenia. Waterjety OMAX i MAXIEM mogą ciąć i grawerować każdy materiał - od stali po kamień, szkło, drewno, plastik. Co to oznacza w praktyce? Jeśli posiadamy waterjeta, nie musimy ograniczać się do usług tylko jednej branży. Możemy więc równocześnie obrabiać kamień dla zakładów kamieniarskich, szkło dla producentów elementów szklanych, drewno dla producentów mebli czy metal dla producentów części motoryzacyjnych. Jeśli któraś z tych branż przestaje być dla nas dochodowa, możemy natychmiast przestawić się na inną. I nie ma problemu braku rentowności naszej firmy.

Do tego warto dodać, że wszystkie akcesoria potrzebne do cięcia i grawerowania pasują do każdego modelu maszyny OMAX i MAXIEM. Samego waterjeta obsługuje się podobnie, jak... domowy komputer PC. Nie trzeba być specjalistą, aby samodzielnie zaprojektować i wyciąć potrzebny kształt. To dzięki prostemu oprogramowaniu maszyny opartemu na znanym środowisku Windows.

O tym jednak warto się przekonać samemu, odwiedzając w dniach 27 września - 5 października br. firmy Jetsystem i MAXIEM WATERJETS. Być może właśnie w tych dniach Twoja firma otrzyma niesamowite, nowe możliwości produkcji bądź przekonasz się, że inwestycja w zakup waterjeta po prostu się opłaca i to szybko.

Więcej informacji na temat Dni Otwartych MAXIEM i OMAX na stronach internetowych:

www.maxiem.pl , www.jetsystem.pl

Patronat medialny nad Dniami Otwartymi objęli:

• Portal www.waterjet.org.pl
  • Portal www.oknonet.pl