Rozrywka i wypoczynek » Sport

Ślaski zumba maraton dla Zuzi

Fundacja Biegamy z Sercem i Centrum Handlowe Europa Centralna zapraszają w niedzielę 13 września do udziału w zumba maratonie „Tańczymy z sercem”, którego celem pozyskanie funduszy na dofinansowanie operacji dla niepełnosprawnej Zuzi

W zumba maratonie może wziąć udział każdy, niezależnie od wieku. – W przypadku osób niepełnoletnich prosimy o przekazanie zgody rodziców lub opiekunów – mówi Artur Szcześniak, organizator akcji „Tańczymy z sercem” w Europie Centralnej. – Nasze przedsięwzięcie to z jednej strony okazja do promowania zdrowego stylu życia, ale przede wszystkim zachęta do pomagania innym. Podczas tej edycji akcji chcemy dofinansować zabieg rizotomii dla Zuzi Raczkowskiej, który ma odbyć się w USA. Zgłoszenia do maratonu przyjmowane są do 7 września w formie mailowej pod adresem: fundacja@biegamyzsercem.pl Powinno zawierać: nazwisko, imię, rocznik, miejscowość zamieszkania oraz w przypadku zgłoszenia drużyny – jej nazwę. Do tego samego dnia należy wpłacić wpisowe minimum 10 złotych dla osób niepełnoletnich i minimum 20 zł dla pełnoletnich. Dla zgłaszających się w dniu akcji opłata rejestracyjna wynosi kolejno 20 zł dla osób niepełnoletnich oraz 40 zł dla dorosłych. W ramach opłaty uczestnicy otrzymają pamiątkowy numer startowy, napój oraz baton.

Zumba maraton rozpocznie się w niedzielę 13 września o godz. 10.00, kiedy zacznie pracę biuro zawodów. O godz. 11:45 organizatorzy zapraszają do wspólnej rozgrzewki, aby 15 minut później wystartować oficjalnie z całym wydarzeniem. Dla wszystkich uczestników przygotowano wiele atrakcji, wśród nich losowanie nagród od partnerów i sponsorów, które zaplanowano na godz. 15.00. Wydarzenie w Europie Centralnej poprowadzą: „Regla” Maria Hernandez-Madej, „Fanka” Anna Kuśnierz, Joanna Dziedzic, Dorota Steblok i Radek Nosel. Więcej szczegółów na temat akcji można znaleźć na stronie www.tanczymyzsercem.pl Do wspólnego tańczenia zapraszają Fundacja Biegamy z Sercem, Centrum Handlowe Europa Centralna oraz firma Lellek Group.

a.piwek