Technologie » Telekomunikacja

Smart słuchawki dla użytkowników Apple i Samsung

Firma TDK Life on Record wprowadziła na rynek słuchawki multimedialne, które oferują obsługę smartfonów z systemem iOS oraz Android. TDK ST260s dzięki wbudowanemu pilotowi umożliwia pełną kontrolę nad dźwiękiem i połączeniami telefonicznymi.

Dla użytkowników Apple i Samsung

Słuchawki TDK Life on Record ST260s są kompatybilne z urządzeniami iPhone oraz Samsung Galaxy. Dzięki temu, za ich pomocą można w pełni kontrolować dźwięk i połączenia telefoniczne. Wbudowany mikrofon ułatwia wykonywanie i odbieranie połączeń na przykład podczas jazdy rowerem czy joggingu.

Sterowanie dźwiękiem

Funkcjonalny pilot umiejscowiony na kablu umożliwia przełączanie między muzyką, a rozmową telefoniczną i z powrotem. Dzięki niemu możemy odtwarzać, wstrzymywać, pomijać i przewijać utwory, a także regulować głośność dźwięku bez potrzeby wyciągania telefonu z kieszeni.

Realistyczne brzmienie

Za jakość dźwięku odpowiadają głośniki o średnicy 40 mm, które oferują czyste i realistyczne brzmienie o dynamicznych basach i dobrze wyważonych średnich i niskich tonach. Czułość na poziomie 95 dB, sprawia, że ST260s świetnie sprawdzą się we współpracy z wszelkimi przenośnymi odtwarzaczami i sprzętem stacjonarnym.

Komfort użytkowania

Lekka konstrukcja i wygodne nauszniki zapewniają komfort nawet podczas wielogodzinnego użytkowania. Przewód o długości 1,2 jest wystarczająco długi by móc słuchać muzyki, trzymając telefon w kieszeni lub plecaku. Niska waga oraz niewielkie rozmiary sprawiają, że zestaw jest niezwykle mobilny. ST260s dostępne są w trzech kolorach – czarnym, czerwonym i niebieskim.

Cena detaliczna sugerowana przez dystrybutora – Impakt, wynosi 59 złotych.

Dane techniczne:

- Typ wtyku: pozłacany jack 3,5 mm,

- Wymiary głośnika: 40 mm

- Typ głośnika: dynamiczny

- Pasmo przenoszenia: 20 – 20 000 Hz

- Czułość: 95 dB przy częstotliwości 1 kHz

- Impedancja wejściowa: 32 omów

- Długość przewodu: 1,2 m

O TDK Life on Record

TDK Life on Record należy do grupy Imation i jest wiodącym producentem nośników cyfrowych, sprzętu audio, elektroniki video oraz akcesoriów. Poprzez potężną, globalną sieć dystrybucji dociera do klientów na całym świecie oferując najwyższej jakości produkty. Celem firmy jest utrzymanie pozycji silnego przedsiębiorstwa oraz dalszy wzrost długoterminowych umów handlowych i rentowności.

www.tdkperformance.com

Kontakt dla mediów: