Firma » Biznes

SMARTFIRMA.EDU.PL NOWY BLOG O ROZWIĄZANIACH TECHNOLOGICZNYCH DLA BIZNESU

SMARTFIRMA.EDU.PL  NOWY BLOG O ROZWIĄZANIACH TECHNOLOGICZNYCH DLA BIZNESU
Jeśli szukasz najnowszych informacji ze świata cyfrowych technologii? Interesujesz się usługami oferowanymi w ramach chmury obliczeniowej i chcesz być na bieżąco z technologicznymi rozwiązaniami biznesowymi - smartfirma.edu.pl to blog, który warto zapamiętać!

Znajdziesz w nim zarówno newsy o innowacjach ze świata cloud computing, jak i praktyczne porady, które pomogą Twojej firmie rozwinąć skrzydła w cyfrowym świecie. Wśród publikowanych materiałów nie zabraknie również informacji o zmianach w prawie, zarówno krajowym, jak i europejskim, czy innych kwestiach, istotnych dla przedsiębiorcy.

„Jest wiele publikacji dotyczących usług oferowanych w modelu chmurowym (ang. Cloud Computing). Na temat cyfrowej transformacji, Internetu Rzeczy czy rozwiązań technologicznych dla biznesu również znajdziemy liczne artykuły. Jednak większość z nich adresowana jest do specjalistów, np. działów Business Development, programistów, a przecież nie każdy kto ma pomysł na niszowy biznes, czy jest już właścicielem firmy i szuka nowych sposobów na jej rozwój lub wsparcie w zarządzaniu musi mieć kompetencje eksperta z branży IT. Brakowało miejsca gdzie przedsiębiorca mógłby uzyskać wiedzę zarówno o trendach, rozwiązaniach pojawiających się na rynku, jak i przykłady ich wykorzystania w praktyce.” – mówi Jacek Bartnik, dyrektor zarządzający systemu EBI24, partner i jeden z ekspertów smartfirma.edu.pl.

Smartfirma.edu.pl to projekt, który ma wypełnić tę lukę będąc zarówno źródłem teoretycznej wiedzy, jak i praktycznych case studies, które mogą być inspiracją dla innych. Ponieważ istotny wpływ na rozwój przedsiębiorstwa ma także jego otoczenie prawne, na blogu będą pojawiać się publikacje dotyczące zmian legislacyjnych. W szczególności tych, które dotyczą rozwoju e-commerce czy sposobów procesowania i przetwarzania danych osobowych. Eksperci współtworzący smartfirma.edu.pl zadbają o to, by wśród poruszanych tematów nie zabrakło informacji o projektach i nowych inicjatywach istotnych z punktu widzenia przedsiębiorcy, działającego w świecie cyfrowych technologii.

System EBI24 - ułatwia zarządzanie procesami związanymi z prowadzeniem firmy, umożliwiając między innymi archiwizację dokumentów i ich elektroniczny obieg. Dzięki ewidencjonowaniu łańcucha zdarzeń – system pozwala na sprawdzenie statusu dokumentów, w tym czy dokument został odebrany, podpisany (oraz weryfikację integralności danych), zapłacony. Dostęp do usług możliwy jest przez sieci, 24/7. Automatyzacja procesów, możliwa dzięki EBI24 oznacza zarówno wygodę, jak i oszczędność czasu oraz wyeliminowanie kosztów związanych z ewentualnymi opóźnieniami wynikającymi z tradycyjnych metod przesyłania dokumentów. Zaletą systemu jest jego wszechstronność, przy jednoczesnej możliwości konfiguracji z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klienta. Poszczególne moduły systemu są systematycznie rozbudowywane o nowe funkcjonalności, takie jak np. możliwość podpisanie odręcznym pismem dokumentu otwartego na dowolnym ekranie dotykowym. Z rozwiązania tego można skorzystać nawet gdy podpisujące dokument firmy lub osoby fizyczne nie są klientami EBI24. Jak zapowiadają twórcy platformy już niedługo EBI24 zostanie wzbogacony o szablony najczęściej wykorzystywanych w pracy dokumentów: umów, formularzy, wniosków.

www.ebi24.com

BestBrands