Firma » Biznes

SMYK kolejnym najemcą Centrum Handlowego HIT

SMYK podpisał umowę najmu ok. 500 m2 powierzchni w Centrum Handlowym HIT w Nowym Dworze Mazowieckim. Poza marką SMYK do najemców obiektu należą m.in. tak znane sieci jak: MarcPol, H&M, CCC, Martes Sport, Rossmann oraz Jysk.

Budowane w Nowym Dworze Mazowieckim Centrum Handlowe HIT zostanie otwarte 21 maja 2016 r. Obiekt zlokalizowany jest przy skrzyżowaniu drogi krajowej im. Gen. Thommee oraz drogi wojewódzkiej - ul. Warszawskiej.

Będzie to największe tego typu centrum handlowe w regionie. Powierzchnia najmu CH HIT wynosi blisko 15 tys. m2 i została już skomercjalizowana w ponad 70%. Najnowsza umowa najmu podpisana ze spółką SMYK, ucieszy najmłodszych klientów centrum i ich rodziców. Na 500 m2 zakontraktowanej powierzchni znajdą oni nie tylko zabawki, ale i ubrania oraz inne niezbędne akcesoria dla dzieci.

W sumie w C.H. HIT znajdzie się około 50 sklepów, w tym wiele znanych marek z branży odzieżowej, obuwniczej, sportowej, wyposażenia wnętrz oraz supermarket spożywczy i drogeria. Wśród nich będą m.in. CCC, H&M, Marcpol, Martes Sport, Apteka Centrum, Inmedio, Rossman, Jysk, Play. W ofercie nadal dostępne są ciekawe powierzchnie przeznaczone m.in. dla najemców lokalnych. Dodatkową atrakcją dla klientów C.H. HIT będzie restauracja sieci McDonald’s zlokalizowana na terenie inwestycji oraz znajdująca się przy wjeździe stacja paliw LOTOS. Do dyspozycji klientów centrum będzie również wygodny parking na 400 miejsc oraz myjnia samochodowa. W całym obiekcie zatrudnienie znajdzie kilkaset osób.

Ze względu na skalę inwestycji, kompleksowość oferty oraz nowe rozwiązania komunikacyjne, powstające CH HIT stworzy mieszkańcom Nowego Dworu Mazowieckiego i okolic możliwość dokonywania wygodnych zakupów bez konieczności wyjazdu do Warszawy. inwestycja znajduje się zaledwie kilkaset metrów od centrum miasta oraz pobliskiego Modlina. W pobliżu planowane jest duże osiedle mieszkaniowe, co dodatkowo wpłynie na popularność C.H. HIT wśród miejscowych klientów.

Projekt architektoniczny powstającego C.H. HIT przygotowało krakowskie biuro projektowe ATT Architekci, a koncepcję komercyjną obiektu wykonała firma Mallson Polska, która zajmuje się też jego wynajmem. Generalnym Wykonawcą jest giełdowa spółka Mirbud.

mskala@tauber.com.pl

• avatar
    ~lolka 2016-04-24 20:19:28

Świetnie, że podpisali z nimi umowe i smyk tam bedzie potrzebny. W koncu maja tam byc najwieksze marki. Bardzo sie ciesze w zasadzie nie moge sie doczekać, mam bardzo blisko.