Gospodarka » Żywność
Snack nie tylko od święta
Zobacz więcej zdjęć » |
Pamiętacie pszenne chrupki przeznaczone do samodzielnego przygotowywania? Małe krateczki, które po wrzuceniu do głębokiego tłuszczu nabierały objętości, zmieniając się w chrupiącą przekąskę? Tak, to właśnie Snack – Przysmak Świętokrzyski.
Snack, czyli?
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Gotowe chrupki powstają podczas smażenia Snack’ów w gorącym tłuszczu. W trakcie tego procesu zwiększają swoją objętość nawet do pięciu razy, co zawsze fascynowało zwłaszcza najmłodszych. Produkt ten sprawdza się zarówno na imprezach, jak i w trakcie filmowych czy sportowych wieczorów przed telewizorem. Dzięki temu, że nie zawiera przypraw, stanowi świetny dodatk do sosów i dipów. Może być słoną, ale także słodką przekąską. Właściwie to, jak zostanie doprawiony, zależy tylko od naszej wyobraźni, a ta nie zna przecież granic. Co więcej - z jednej, 400 - gramowej torebki otrzymujemy objętościowo od 6 do 10 litrów gotowych chrupek. W zupełności wystarczy by móc długo cieszyć się ich wyśmienitym smakiem.
Jak przygotować?
Smażenie Snacka to nic trudnego. Do garnka lub głębokiej patelni należy wlać olej i podgrzać go do około 1800C. Temperaturę sprawdza się wrzucając kilka sztuk Przysmaku na próbę. Jeśli po 5 -10 sekundach wypłyną na powierzchnię to znak, że pora zaczynać smażenie. W tym celu wsypujemy do naczynia półprodukt małymi porcjami, lekko przyciskając go łyżką cedzakową – tak aby cały znajdował się w gorącym oleju. Wystarczy poczekać 5 -10 sekund aż Snack urośnie i nabierze słomkowego koloru i gotowe! Na koniec wystarczy odsączyć chrupki z oleju, wykładając je na papierowy ręcznik. Smacznego!
Nadesłał:
Publicon
|
Komentarze (0)