Gospodarka » Żywność
Śniadania
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Pożywne śniadania powinny zawierać odpowiednią ilość węglowodanów, białka oraz tłuszczy dających energię nie tylko na cały poranek, ale tak naprawdę na cały nadchodzący dzień. Największa część posiłku powinna składać się z węglowodanów, ale powinny być to węglowodany złożone, które stopniowo uwalniają energię. Jednym ze sprawdzonych rodzajów śniadań jest tak zwane musli, czyli po prostu płatki owsiane (lub produkty substytucyjne) z mlekiem, jogurtem lub wodą. W zależności od naszych upodobań wybiera się spośród przeróżnych produktów spożywczych – płatków kukurydzianych, płatków owsianych, płatków czekoladowych lub ziaren czy też otrębów. Przeważnie otręby stają się tylko niewielkim dodatkiem do śniadania, jednak nie jest to regułą. Coraz więcej producentów decyduje się na wypuszczenie płatków będących miksem wielu zbóż, co sprawia, że z punktu widzenia konsumenta są atrakcyjniejszym produktem. Wiele marek dorzuca do zbóż kawałki owoców, które podnoszą walor smakowy produktu oraz walor estetyczny. Zwłaszcza jeśli kawałki, na przykład jeżyn, są dosyć duże. Coraz popularniejsza moda na produkty BIO znajdują swoje miejsce również w płatkach popularnie nazywanych śniadaniowymi. Z badań rynkowych wynika, że kobiety częściej wybierają musli z dodatkami owoców niż panowie, dla których liczy się jak największa ilość białka oraz węglowodanów złożonych. W sieci można znaleźć wiele produktów tego rodzaju niewystępujących w mniejszych, osiedlowych sklepach – dlatego też warto jest zaznajomić się z porównywarkami internetowymi. Zobacz więcej
Nadesłał:
sanduciorbas
|
Komentarze (0)