Firma » Biznes

Śnieżka podsumowuje wyniki po trzech kwartałach 2015 roku

Fabryka Farb i Lakierów Śnieżka SA opublikowała wyniki finansowe po trzech kwartałach 2015 roku.

Grupa Kapitałowa Śnieżka odnotowała przychody na poziomie 458,3 mln zł, co oznacza dynamikę rzędu 100,7% w porównaniu do analogicznego okresu 2014 roku. W analizowanym okresie zysk operacyjny Grupy Kapitałowej Śnieżka, w której skład wchodzą: FFiL Śnieżka SA, Śnieżka-Ukraina, Śnieżka Bel-Pol oraz LLC Śnieżka EastTrade, osiągnął wartość 61,4 mln zł, a zysk netto 44,9 mln zł. Marża zysku operacyjnego sięgnęła 13,4%.

Fabryka Farb i Lakierów Śnieżka SA jest czołowym producentem farb i lakierów w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Swoją pozycję na rynku zawdzięcza trzydziestoletniemu doświadczeniu oraz efektywnemu zarządzaniu, które zaowocowały dynamicznym rozwojem. Jest to jedyna firma z branży obecna na Giełdzie Papierów Wartościowych i jedyna kontrolowana przez polski kapitał.

RedPen