Technologie » Telekomunikacja

Snom Technology wchodzi do Polski

Berlińska firma Snom Technology AG, pierwszy i wiodący producent profesjonalnych rozwiązań VoIP dla biznesu, poinformowała dziś o podpisaniu umowy dystrybucyjnej z Voipoint, czołowym dostawcą rozwiązań VoIP dla operatorów, integratorów i resellerów w Polsce.

“Polska to rynek ogromnych możliwości i jesteśmy pewni, że Voipoint jest dla nas odpowiednim partnerem do rozwoju tak pod kątem profesjonalnych telefonów IP, jak i pozostałych rozwiązań Snom. Technologia VoIP przeżywa w Polsce rozkwit, dzięki niskim kosztom łączy internetowych i ich rosnącej dostępności oraz szybkości” – mówi Nadahl Shocair, Dyrektor Generalny Snom Technology AG.

“Od strony sprzedaży i marketingu w działaniach dla operatorów, resellerów oraz integratorów, Voipoint wspierać będą lokalni pracownicy Snom, których właśnie zatrudniliśmy” – dodaje N. Shocair.

“Współpraca ze Snom wpisuje się w nasze plany dostarczania zaawansowanych rozwiązań ICT dla wymagających polskich operatorów i integratorów. Snom był pierwszy jeśli chodzi o VoIP i w tej chwili jest dobrze znany na polskim rynku. Jesteśmy przekonani, że dzięki doskonałej jakości rozwiązaniom, zaawansowanej niemieckiej technologii, profesjonalnemu wsparciu technicznemu oraz szkoleniowemu z zakresu SIP oraz Unified Communications, dostarczymy naszym klientom rozwiązania doskonale dopasowane do ich potrzeb” – komentuje Monika Jóźwiak, Dyrektor Sprzedaży i Rozwoju Biznesu Voipoint.

-----------------

O Snom Technology AG

Firma Snom została założona w 1996 r. Jest niemiecką korporacją z siedzibą w Berlinie i pierwszą na świecie wiodącą marką profesjonalnych telefonów VoIP dla biznesu. Firma posiada swoje oddziały w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Francji, Włoszech i na Tajwanie.

Niemiecka technologia Snom jest ceniona na całym świecie ze względu na solidność, najwyższą jakość oraz bogactwo funkcjonalne telefonów biznesowych, zaprojektowanych specjalnie dla najwyższej klasy specjalistów IT i instalatorów PBX. Wszystkie produkty Snom są kompatybilne z czołowymi platformami PBX, działającymi w standardzie SIP i obsługującymi łącznie ponad 4 miliony urządzeń na całym świecie. Produkty Snom są sprzedawane  przez dystrybutorów do ponad 25 tys. resellerów.

Więcej informacji na www.snom.com

O Voipoint

Firma powstała w 2009 r. i jest polskim liderem profesjonalnych i kompleksowych rozwiązań VoIP dla integratorów, operatorów i dostawców rozwiązań telekomunikacyjnych. Voipoint oferuje zaawansowane technologicznie rozwiązania telekomunikacyjne i produkty skrojone na miarę każdego sektora biznesu. Poza dostarczaniem sprzętu telekomunikacyjnego, Voipoint oferuje swoim partnerom zaawansowane wsparcie szkoleniowe i edukacyjne na każdym etapie współpracy, stałą pomoc techniczną w języku polskim oraz szereg usług dodatkowych

Więcej informacji na www.voipoint.pl