Gospodarka » Żywność

Sodexo Polska z certyfikatem ISO 22000:2005

Sodexo Polska On-site Services pozytywnie przeszło proces recertyfikacji ISO 22000:2005. Standardy ISO 22000:2005 obowiązują we wszystkich restauracjach Sodexo w Polsce od 2011 roku.

Sodexo z certyfikatem ISO 22000:2005

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Sodexo Polska On-site Services pozytywnie przeszło proces recertyfikacji
ISO 22000:2005
. Normy wyznaczone przez ten certyfikat dotyczą zarządzania bezpieczeństwem żywności dla organizacji w łańcuchu żywieniowym. Standardy
ISO 22000:2005 obowiązują we wszystkich restauracjach Sodexo w Polsce od 2011,
a tegoroczna recertyfikacja jest trzecią w historii firmy.

 

Pozytywny wynik zewnętrznego audytu, przeprowadzonego przez jednostkę certyfikującą Bureau Veritas, świadczy o najwyższej jakości i bezpieczeństwie żywności produkowanej i dostarczanej przez wszystkie restauracje Sodexo w całym kraju. ISO 22000:2005 jest standardem wyższym niż obligatoryjny HACCP.

 

 

 - Przyznanie certyfikatu jakości ISO 22000:2005 jest udziałem wszystkich pracowników Sodexo w całym kraju. Dzięki wzorowej współpracy i nieocenionej pomocy pozytywny finał  tej misji nie byłby możliwy. Certyfikat ISO 22000:2005 to ukoronowanie naszych starań o najwyższą jakość produkowanej przez nas żywności oraz o zdrowie, bezpieczeństwo i dobre samopoczucie naszych konsumentów  - mówi Agnieszka Burzyńska, Head of HSE CEE, Sodexo Polska
On-site Services.

 

Certyfikat ważny jest do 2020 roku, zaś przestrzeganie jego standardów będzie weryfikowane w drodze dorocznych audytów w jednostkach Sodexo w całej Polsce.

 

Norma ISO 22000:2005 dotyczy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Norma
ta powstała w wyniku połączenia zasad systemu HACCP z zasadami GHP, GMP
i elementami systemu zarządzania jakością. Pełna nazwa nosi tytuł: "System zarządzania bezpieczeństwem żywności - Wymagania dla każdej organizacji łańcucha żywnościowego".

 

Certyfikat ISO 22000:2005 to gwarancja przestrzegania najbardziej surowych wymagań prawnych i jakościowych dotyczących zarządzania produkcją żywności. Dla klienta stanowi on informację, że żywność oferowana przez konkretnego producenta spełnia najwyższe normy dotyczące bezpieczeństwa i jakości na każdym etapie jej produkcji
i dystrybucji.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Sodexo Polska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »