Technologie » Komputery

Sony dla Digital Signage – nowe monitory wielkoformatowe z serii S

Nowe monitory Sony FWD-S55H2, FWD-S46H2 i FWD-S42H2 są uzupełnieniem serii S, która zdobyła już sobie grono zwolenników.

Parametry tych urządzeń zadowolą nawet najbardziej wymagających  użytkowników - mają podświetlenie LED, wysoki poziom jasności, gwarantują znakomitą jakość obrazu oraz - co bardzo istotne w zastosowaniach Digital Signage -  niski pobór mocy.

Rynek Digital Signage wykorzystywany wcześniej przede wszystkim do przekazywania ofert i reklam staje się obecnie coraz istotniejszym kanałem komunikacyjnym dla dowolnych treści. Rośnie zapotrzebowanie na urządzenia, które sprostają coraz wyższym wymaganiom. Monitory pojawiają się na uczelniach, w galeriach, w klubach fitness czy kinach. Muszą być dostosowane do potrzeb, czytelne bez względu na warunki otoczenia i skuteczne w przekazywaniu treści.

Przeznaczony do instalacji w miejscach publicznych model FWD-S55H2 wyświetla wyraźny obraz o jasności 1000 cd/m2. Działa stabilnie i niezawodnie w zastosowaniach sklepowych, medycznych i scenicznych. Modele FWD-S46H2 i FWD-S42H2 wyświetlają obraz o jasności 700 cd/m2. Wszystkie monitory z serii S zapewniają wysoki poziom jasności oraz kontrast 4000:1, nawet w dużych obiektach i miejscach jasno oświetlonych.

Podświetlenie LED nowych modeli zmniejsza pobór mocy o co najmniej 45% w przeliczeniu na jednostkę powierzchni w porównaniu z konwencjonalnymi modelami z podświetleniem CCFL firmy Sony. Umożliwia to wyraźne zmniejszenie kosztów bieżących.

Monitory będą dostępne w grudniu 2012. Bliższe informacje: www.pro.sony.eu

„Nowe monitory Sony z Serii S to krok w kierunku rozwoju i upowszechniania Digital Sinage, które przestało być juz zastrzeżone dla dużych firm i imponujących instalacji.mówi Aleksandra Jasińska Channel Account Manager Sony Europe Limited - Te urządzenia są propozycją dla małego i średniego biznesu, który chce wykorzystać cyfrowe treści do komunikacji z klientami. Monitory są bardzo łatwe w obsłudze, a korzystanie z nich nie wymaga angażowania specjalistów.”

Nowe Modele (FWD-S55H2, FWD-S46H2 i FWD-S42H2) są o co najmniej 20% cieńsze od konwencjonalnych urządzeń z podświetleniem CCFL firmy Sony, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdzają się w mniejszych sklepach. Bogaty zestaw złącz i wyjść zaprojektowano tak, żeby możliwa była płaska instalacja. Dzięki zastosowaniu paneli LCD i systemów chłodzenia klasy komercyjnej monitory te można instalować zarówno pionowo, jak i poziomo bez wpływu na poziom podświetlenia czy okres eksploatacji. Taka uniwersalność umożliwia tworzenie efektów wizualnych, dla których barierą są tylko granice kreatywności projektanta.

Sony oferuje zintegrowany świat rozrywki łączący elektronikę użytkową, rozwiązania mobilne, muzyki, filmy, gry i rozrywkę sieciową, zajmując pozycję jednej z czołowych marek konsumenckich na świecie.

Sony jest producentem innowacyjnego sprzętu audio, wideo, telekomunikacyjnego i informatycznego przeznaczonego na rynek masowy i dla odbiorców profesjonalnych. Firma oferuje m in. projektory instalacyjne, projektory do kina domowego, a także urządzenia dedykowane dla biznesu i sektora edukacyjnego.

Firma Sony Professional dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, edycji i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o zwiększonej wartości dla firm oraz ich klientów. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w zakresie dostarczania innowacyjnych i wiodących na rynku produktów firma Professional Solutions Europe osiągnęła idealną pozycję, która umożliwia oferowanie klientom rozwiązań o wyjątkowej jakości i wartości. Dział Professional Services, stanowiący sekcję integracji systemów firmy Sony, oferuje klientom dostęp do fachowej wiedzy i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów z całej Europy. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Professional Solutions Europe dostarcza całościowe rozwiązania, które zaspokajają potrzeby klientów oraz integrują oprogramowanie z

systemami, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.pro.sony.eu

Kontakt dla prasy: Malgorzata.mendygral@indalo.pl

Tel +48 509 047 721