Technologie » Komputery

Sony wprowadza największy i najbardziej zaawansowany monitor profesjonalny BRAVIA 4K

Nowy, 100-calowy monitor B2B łączy najlepsze rozwiązania ze świata elektroniki użytkowej i urządzeń profesjonalnych

Firma Sony ogłosiła wprowadzenie nowego, największego monitora profesjonalnego BRAVIA 4K: 100-calowego modelu FWD-100ZD9501. Stanowi on kontynuację pięknych tradycji firmy Sony w dziedzinie projektowania i wzornictwa. Łącząc nowoczesną technologię, funkcjonalność i znakomite wykonanie, zapewnia niezwykłe możliwości klientom, którzy poszukują tylko najlepszych rozwiązań.

Najwyższa jakość projektowania

Nowy monitor BRAVIA B2B FWD-100ZD9501 to jedyny w swoim rodzaju produkt, którego stylistyka wzbogaca wystrój prestiżowych pomieszczeń w firmie: sal posiedzeń zarządu, holów wejściowych i miejsc ważnych spotkań. Firma Sony zadbała o elegancki wygląd urządzenia oglądanego z dowolnej perspektywy, zarówno od strony przedniej czarnej tafli, jak i całkowicie ukrywającej kable, innowacyjnej kratki z tyłu obudowy.

Najlepsze cechy sprzętu konsumenckiego i profesjonalnego

Największy z oferowanych przez Sony monitorów profesjonalnych pozwala uzyskać nieosiągalną dotąd głębię obrazu, realizm i odwzorowanie faktur. Odpowiada za to nowo opracowany procesor obrazu (4K HDR Processor X1™ Extreme) oraz specjalna technologia podświetlenia Backlight Master Drive™, która gwarantuje nadzwyczajny kontrast oraz wyjątkowo dokładne odwzorowanie szerokiej palety barw. Lepsza jakość obrazu to również zasługa wydajności nowego procesora 4K X1 Extreme — o 40% większej niż w poprzednim modelu. Podświetlenie Backlight Master Drive zapewnia z kolei niespotykany wcześniej zakres dynamiczny i bardzo głęboką czerń, przez co wyświetlane materiały i prezentacje są jeszcze bardziej realistycznie i atrakcyjnie.

Patrząc na ekran tego zaawansowanego technologicznie monitora, nietrudno ulec urokowi i niezwykłej sile wyrazu obrazu 4K HDR. Niezwykłą jakość i wspaniałą kolorystykę uzupełniają najbardziej zaawansowane cechy sprzętu profesjonalnego. Dzięki powiększonej do 16 GB pamięci możliwe jest wyświetlanie jeszcze większej liczby szczegółów i uzyskanie   lepszego efektu we wszystkich zastosowaniach.

— Nowy, 100-calowy monitor profesjonalny BRAVIA pokazuje dbałość projektantów Sony o innowacyjność i wzorowe pogodzenie funkcji z formą — mówi Thomas Issa, menedżer ds. monitorów B2B w Sony Professional Solutions Europe. — W tym flagowym modelu firma Sony połączyła wzornictwo i technologię w piękne, profesjonalne rozwiązanie dla klientów oczekujących większego, jaśniejszego obrazu oraz jeszcze lepszych wrażeń.

Monitor FWD-100ZD9501 ma rozbudowany zestaw funkcji sterowania ułatwiający konfigurowanie i sterowanie: teraz prowadzący prezentację ma możliwość zdalnej obsługi monitora z użyciem łącza IP i RS232. Jak przystało na urządzenie oparte na najlepszej technologii profesjonalnej dostępnej obecnie na rynku B2B, monitor może pracować w układzie pionowym lub poziomym i jest wyposażony w odtwarzacz multimedialny, funkcje ochrony oraz rozwiązania przydatne w salach konferencyjnych i systemach Digital Signage.

Nowy model z ekranem 100" trafi do sprzedaży w październiku 2016 r. Dalsze informacje o monitorze FWD-100ZD9501 są dostępne na stronie internetowej Sony.

Informacja o firmie Sony

Firma Sony jest czołowym dostawcą rozwiązań audiowizualnych dla firm z różnych sektorów, w tym m.in. mediów i nadawców medialnych, sal kinowych, służby zdrowia, obiektów sportowych, firm i edukacji. Firma dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, przetwarzania i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o najwyższym standardzie, które stanowią dodatkową wartość dla firm i ich klientów.  Oferowane przez Sony rozwiązania wyróżniają się wyjątkową jakością i wartością, będącymi owocem ponad 25-letniego doświadczenia w dostarczaniu innowacyjnych, najlepszych na rynku produktów. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Sony dostarcza rozwiązania końcowe, które spełniają wymagania klientów w zakresie integracji oprogramowania i rozwiązań, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.pro.sony.eu

Zapraszamy na Twittera @SonyProEurope / www.twitter.com/sonyproeurope

Kontakt dla prasy: malgorzata.blachnio@indalo.pl, tel. +48 509 047 721