Gospodarka » Żywność
Sos sojowy Kikkoman – koniec z nudą na talerzu
Czy Ty też jesteś jedną z osób na „wiecznej diecie"? Jeśli znudziło Ci się ciągłe przygotowywanie tych samych posiłków, pora na urozmaicenie Twojej kuchnii! Zdrowe potrawy wcale nie muszą być niesmaczne czy niesłone. Z pomocą przychodzi sos sojowy Kikkoman. Już kilka kropel wydobędzie z potraw pełny, wyrazisty smak i co ciekawe, z powodzeniem zastąpi sól. Ponadto produkty sojowe mają mało tłuszczu, więc mogą być nieodłącznym elementem diety odchudzającej. Pozwala on na odkrycie zupełnie nowej płaszczyzny smakowej i dlatego jest idealny dla wszystkich, którzy chcą poznać nieznane oblicza swoich dotychczasowych kulinarnych specjałów. Sos sojowy jest doskonałym uzupełnieniem letnich zup, sałat, marynat, a także potraw smażonych i duszonych. Dodany do grillowanych warzyw, stworzy kombinację, której jeszcze nie znałeś, a którą z pewnością będziesz chciał wprowadzić do swojego codziennego menu. Poeksperymentuj też z dressingami do Twoich ulubionych sałatek, a przekonasz się sam, jak łatwo można stworzyć wykwintne danie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Sos sojowy Kikkoman stanowi inspirację do tworzenia ciekawych smaków. Wypróbuj więc kilka prostych przepisów, które pomogą urozmaicić Twoją dietę. Będziesz jeść zdrowo i ... szczęśliwie!
Sałatka wiosenna
Składniki:
- mix sałat
- kilka plastrów wędliny np. pieczonej polędwicy
- 2 pomidory
- pęczek rzodkiewek
Dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka sosu sojowego Kikkoman
- sok z cytryny
- pieprz do smaku
- szczypta cukru odrobina wody
Przygotowanie:
1. Przygotować dressing: połączyć oliwę z sosem sojowym Kikkoman, dodać sok z cytryny
i dolać odrobinkę wody. Przyprawić szczyptą cukru i pieprzem do smaku.
2. Sałatę wypłukać i osuszyć, rzodkiewki i pomidory umyć i pokroić w plasterki.
3. Delikatnie mieszając połączyć wszystkie składniki: sałatę, plasterki wędliny, pomidory, rzodkiewkę.
4. Całość polać wcześniej przygotowanym dressingiem.
Cytrynowy dressing
Składniki:
1/3 szklanki oleju roślinnego
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
2 łyżki cukru
2 łyżki świeżego, posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej, świeżej pietruszki
3/4 łyżeczki czosnku w proszku
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki umieść w słoiku z pokrywką, zakręć i energicznie potrząsaj, aż do połączenia wszystkich składników. Pozostaw na 30 minut.
2. Dobrze wstrząśnij przed użyciem. Polej swoją ulubioną kompozycje warzywną.
3.Przechowuj w lodówce
Nadesłał:
milena.zielinska@walk.pl
|
Komentarze (0)