Gospodarka » Żywność

Sos sojowy Kikkoman – koniec z nudą na talerzu

Sezon letni to doskonały czas na wdrożenie planu związanego ze zdrowym odżywianiem. Ten okres, jak żaden inny, sprzyja wykorzystywaniu w kuchni świeżych, sezonowych warzyw i zwróceniu większej uwagi na to, co trafia na nasz talerz. Staramy się więc jeść lekkie, proste i naturalne potrawy.

Czy Ty też jesteś jedną z osób na „wiecznej diecie"? Jeśli znudziło Ci się ciągłe przygotowywanie tych samych posiłków, pora na urozmaicenie Twojej kuchnii! Zdrowe potrawy wcale nie muszą być niesmaczne czy niesłone. Z pomocą przychodzi sos sojowy Kikkoman. Już kilka kropel wydobędzie z potraw pełny, wyrazisty smak i co ciekawe, z powodzeniem zastąpi sól. Ponadto produkty sojowe mają mało tłuszczu, więc mogą być nieodłącznym elementem diety odchudzającej. Pozwala on na odkrycie zupełnie nowej płaszczyzny smakowej i dlatego jest idealny dla wszystkich, którzy chcą poznać nieznane oblicza swoich dotychczasowych kulinarnych specjałów. Sos sojowy jest doskonałym uzupełnieniem letnich zup, sałat, marynat, a także potraw smażonych i duszonych. Dodany do grillowanych warzyw, stworzy kombinację, której jeszcze nie znałeś, a którą z pewnością będziesz chciał wprowadzić do swojego codziennego menu. Poeksperymentuj też z dressingami do Twoich ulubionych sałatek, a przekonasz się sam, jak łatwo można stworzyć wykwintne danie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Sos sojowy Kikkoman stanowi inspirację do tworzenia ciekawych smaków. Wypróbuj więc kilka prostych przepisów, które pomogą urozmaicić Twoją dietę. Będziesz jeść  zdrowo i ... szczęśliwie!

Sałatka wiosenna

Składniki:

  •   mix sałat
  •   kilka plastrów wędliny np. pieczonej polędwicy
  •   2 pomidory
  •   pęczek rzodkiewek

Dressing:

  •   3 łyżki oliwy
  •   1 łyżeczka sosu sojowego Kikkoman
  •   sok z cytryny
  •   pieprz do smaku
  •   szczypta cukru   odrobina wody

Przygotowanie:

1. Przygotować dressing: połączyć oliwę z sosem sojowym Kikkoman, dodać sok z cytryny
i dolać odrobinkę wody. Przyprawić szczyptą cukru i pieprzem do smaku.
2. Sałatę wypłukać i osuszyć, rzodkiewki i pomidory umyć i pokroić w plasterki.
3. Delikatnie mieszając połączyć wszystkie składniki: sałatę, plasterki wędliny, pomidory, rzodkiewkę.

4. Całość polać wcześniej przygotowanym dressingiem.

Cytrynowy dressing

Składniki:

1/3 szklanki oleju roślinnego
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
2 łyżki cukru
2 łyżki świeżego, posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej, świeżej pietruszki
3/4 łyżeczki czosnku w proszku

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki umieść w słoiku z pokrywką, zakręć i energicznie potrząsaj, aż do połączenia wszystkich składników. Pozostaw na 30 minut.
2. Dobrze wstrząśnij przed użyciem. Polej swoją ulubioną kompozycje warzywną.

3.Przechowuj w lodówce



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milena.zielinska@walk.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »