Społeczeństwo » Społeczeństwo

Spakowali 140 tysięcy paczek z jedzeniem

W ramach międzynarodowego projektu Stop Hunger Now pracownicy Pudliszek wchodzącej w skład spółki The Kraft Heinz Company wspólnie z przedstawicielami samorządu lokalnego oraz zaprzyjaźnionymi firmami spakowali 140 tysięcy paczek z jedzeniem.

W tym roku pracownicy The Kraft Heinz Company po raz pierwszy wzięli udział w projekcie. Jak podkreśla Dorota Naskrent, która była odpowiedzialna za jego realizację, akcja cieszył się ogromnym zainteresowaniem wśród pracowników. – Zaangażowanie pracowników przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Ich postawa jest bardzo budująca. Jestem przekonana, że w przypadku dalszych inicjatyw podejmowanych przez firmę będziemy mogli liczyć na ich wsparcie  – dodaje.

W wydarzenie zaangażowali się także przedstawiciele samorządu lokalnego, młodzież oraz przedsiębiorstwa na stałe współpracujące z firmą z Pudliszek. – Zaprosiliśmy przedstawicieli różnych grup społecznych, ponieważ chcieliśmy pokazać, że problem niedożywienia nie dotyczy tylko najbiedniejszych. Udział w projekcie zarówno młodych ludzi, jaki polityków pokazuje, że dla każdego z nas ten problem jest bardzo ważny i nie możemy wobec niego przejść obojętniewyjaśnia  Dorota Naskrent.

Przygotowane pakiety żywnościowe zawierające m.in. ryż, soję oraz odżywki warzywne zostały zapakowane do specjalnych woreczków, które pozwolą im przetrwać długą podróż. Dzięki akcji Stop Hunger Now pracownicy The Kraft Heinz Company spakowali 140 tysięcy paczek z jedzeniem, które powędrowały do przedstawicieli najpotrzebniejszych krajów.

Stop Hunger Now to międzynarodowy projekt, który został zainicjowany w 1998 roku. Jego głównym założeniem jest walka z problemem niedożywienia na świecie. Do tej pory w ramach projektu w 20 miastach w Stanach Zjednoczonych, Afryce Południowej, Malezji, Indiach, Włoszech, Peru i na Filipinach organizacje oraz pracownicy firm wspólnie przygotowują paczki do krajów, które zmagają się z problemem głodu.

Komunikacja Plus