Rozrywka i wypoczynek » Święta
Śródziemnomorskie smaki z pastami warzywnymi Ajvar Podravka
Zobacz więcej zdjęć » |
Idealnym dodatkiem będą pasty warzywne Ajvar Podravka, przygotowane zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Słone paluszki, krakersy, zawijańce z ciasta francuskiego czy kanapki to klasyki serwowane podczas niemal każdej imprezy. Sylwester to jednak szczególna noc, która wymaga wyjątkowej oprawy, również w kwestii serwowanego poczęstunku. Dlatego warto zaskoczyć gości i sprawić, że powitanie nowego roku będzie niezapomniane i wyjątkowo smaczne.
Sylwester w stylu śródziemnomorskim
Choć noworoczna zabawa przypada w samym środku zimy, nic nie stoi na przeszkodzie, by zaskoczyć gości i przywołać wspomnienia wakacyjnych, letnich imprez. Będzie to możliwe dzięki pastom warzywnym Ajvar Podravka, które nadadzą potrawom niezwykłego, śródziemnomorskiego charakteru. Przygotowane są zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, z dojrzałych w słońcu papryk i bakłażanów oraz starannie dobranych przypraw. Dzięki temu, że Ajvar Podravka występuje w kilku wariantach smakowych - łagodny i ostry, a także z sosem chrzanowym, z cebulką oraz BBQ - daje szansę na przygotowanie różnorodnych przekąsek, które na pewno trafią w gust niejednego imprezowicza i przeniosą go do słonecznej Chorwacji.
Pomysły na szybkie przekąski
Pasty warzywne Ajvar Podravka dają nieskończenie wiele możliwości podczas przygotowywania szybkiego i prostego poczęstunku. To przede wszystkim doskonały dodatek do wielu rodzajów mięs pieczonych, smażonych, duszonych, a także wędlin. Stanowią idealny dodatek do ciepłych przekąsek - tostów, ślimaczków z ciasta francuskiego, a nawet... faszerowanych pomidorów. Świetnie zastąpią również dipy serwowane do świeżych warzyw pokrojonych w słupki, paluszków chlebowych lub nachosów (pasty w różnych wersjach smakowych możesz podać w oddzielnych miseczkach, by każdy z gości mógł wybrać swoją ulubioną).
Więcej przepisów z wykorzystaniem Ajvaru i innych past warzywnych Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|
Komentarze (0)