Firma » Biznes

Stowarzyszenie DAFA rekomenduje firmę Klimas Wkręt-met

Firma Klimas Wkręt-met znalazła się w gronie firm certyfikowanych przez Stowarzyszenie Wykonawców Dachów Płaskich i Fasad w 2020 r. To ważna informacja dla rynku, potwierdzająca rzetelność biznesową firmy.

Stowarzyszenie DAFA po raz 6. ogłosiło kampanię, której celem jest wyróżnienie firm realizujących najwyższe standardy w zakresie budownictwa. W tym gronie znajdują się wykonawcy dachów płaskich i fasad, a także producenci i dostawcy materiałów oraz urządzeń techniki budowlanej. Przyznając przedsiębiorstwu certyfikat, Stowarzyszenie potwierdza, że jest to partner odznaczający się wiarygodnością biznesową i wysokim poziomem fachowości.

- Firma Klimas Wkręt-met po raz kolejny została wyróżniona certyfikatem Stowarzyszenia DAFA, co oznacza, że inwestorzy i generalni wykonawcy otrzymali zapewnienie, iż jesteśmy rzetelnym partnerem, produkującym zamocowania najwyższej jakości – mówi Maciej Strychalski, Dyrektor Marketingu Klimas Wkręt-met. – Warto też podkreślić, że certyfikat obowiązuje tylko przez rok, a zatem jest świadectwem aktualnie obowiązujących standardów w firmie. To z kolei znacznie ułatwia wykonawcom dobór odpowiednich producentów, dostawców i podwykonawców w danym roku.

Przypomnijmy, że Stowarzyszenie DAFA reprezentuje i promuje najwyższe standardy technologiczne dla nowoczesnego budownictwa dachów płaskich, zielonych i fasad. Określa wytyczne i wydaje publikacje techniczne, wpływając na bezpieczeństwo funkcjonowania całej branży. Skupia ponad 120 Członków: najbardziej rzetelnych wykonawców dachów płaskich i fasad, producentów i dostawców, rzeczoznawców, architektów i projektantów.

KLIMAS WKRĘT-MET to wiodący polski producent najwyższej jakości technik zamocowań. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne – w Kuźnicy Kiedrzyńskiej i Wanatach k. Częstochowy, wyposażone w najbardziej innowacyjną w Europie halę wtryskarek, magazyn centralny oraz zaawansowane laboratorium.

Producent systematycznie rozwija się na rynku krajowym i eksportowym; obecnie jego wyroby docierają do ponad 60 państw na świecie. Dzięki doświadczeniu wysokiej klasy specjalistów, współpracy z producentami różnych branż, nowym inwestycjom oraz dialogowi z klientami, marka Klimas Wkręt-met od 30 lat jest synonimem najwyższej jakości zamocowań, stosowanych w branży budowlanej.

magdalena.wozniak@theimagine.pl