Gospodarka » Żywność

STRASZNIE PYSZNE PRZEKĄSKI

STRASZNIE PYSZNE PRZEKĄSKI
Zobacz więcej zdjęć »
Psikusy, straszności i HELIO pyszności! Gotowi na Halloween? Życzymy strasznie fajnej zabawy, a na wieczorne party z duchami polecamy… paluchy wiedźmy!

Paluchy wiedźmy to przerażająco pyszne, chrupiące przekąski, które z pewnością zaskoczą naszych gości podczas imprezy Halloween! Uformowane w kształcie palców z Migdałem - oryginalne ciasteczka można przygotować w szybki i prosty sposób, dlatego… nie ma co się bać :-) Wyczarujcie razem z nami strasznie dobry halloweenowy smakołyk dla dzieci i dorosłych!

 

Składniki:

220 g masła

1 jajko

380 g szklanki mąki pszennej

100 g szklanki cukru pudru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka aromatu waniliowego

1/2 łyżeczki soli

1 opakowanie Migdałów HELIO

 

Sposób przygotowania:

Zimne masło pokroić w kostkę i połączyć z jajkiem, mąką, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym i solą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto, które następnie owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Po upływnie ok. 30 minut uformować z ciasta podłużne ciasteczka w kształcie palca i każdy udekorować Migdałem HELIO. Tak przygotowane przekąski włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 10-15 minut.

 

 

Wskazówka: By halloweenowe paluchy czarownicy wyglądały bardziej upiornie, można „przykleić” Migdały HELIO na dżem lub czekoladę - najlepiej sprawdzi się Polewa i dekoracja mleczna HELIO.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »