Firma » Biznes

StrictWise na Microsoft Technology Summit 2009

StrictWise po raz kolejny weźmie udział w najważniejszym wydarzeniu IT – Microsoft Technology Summit 2009. Prelegentami StrictWise podczas 2 dnia konferencji będą Dominik Chrzanowski oraz Krzysztof Napora – najwyższej klasy eksperci z zakresu zarządzania projektami i portfelem projektów.

Tegoroczny MTS odbędzie się w dniach 29-30 września 2009 w Pałacu Nauki i Kultury w Warszawie. W 2 dniu spotkania wykład poświęcony efektywnemu raportowaniu projektowemu „Efektywne raportowanie projektowe na przykładzie praktycznego zastosowania Microsoft EPM Report Pack II” zaprezentują eksperci StrictWise:
Dominik Chrzanowski - ekspert od Microsoft EPM oraz optymalizacji procesów zarządzania projektami i portfelem projektów. Certyfikowany kierownik projektu wg metodyki projektowej PRINCE2 oraz programu wg MSP,
a także:
Krzysztof Napora – ekspert zaawansowanych technik i praktyk zarządzania projektami, doradca technologiczny i biznesowy w dziedzinie wdrożeń oraz w dziedzinie zarządzania projektami i portfelami projektów, ekspert zarządzania komunikacją wewnętrzną oraz wiedzą w organizacji.

Podczas prezentacji przedstawione zostaną techniczne możliwości wsparcia procesu zarządczo – decyzyjnego. Na jednym z wielu przykładów Microsoft EPM Report Pack 2 eksperci StrictWise udzielą odpowiedzi na następujące pytania:

• Jak efektywnie monitorować statusy projektów?
• Które projekty generują wysokie ryzyko i wymagają natychmiastowych działań naprawczych?
• Jak efektywnie monitorować statusy portfela projektów?
• Które projekty należy wybierać do realizacji i dlaczego?
• W jakim stopniu portfel projektów jest zgodny ze strategią firmy?
• Jakie jest obecne oraz planowane obciążenie zasobów?

”Sesja Efektywne raportowanie projektowe na przykładzie praktycznego zastosowania Microsoft EPM Report Pack II ma na celu pokazanie słuchaczom, w jaki sposób organizacja może zwiększyć efektywność przekazywania informacji zarządczej. W trakcie prezentacji przedstawiony zostanie darmowy zbiór czterdziestu gotowych do wykorzystania raportów – EPM Report Pack II. Sesja nie będzie jedynie zbiorem suchych informacji, ale prezentacją opartą na projektach praktycznych doświadczeniach zdobywanych w trakcie pracy z licznymi Klientami. Nasza prezentacja będzie zawierać wyjątkowo cenne dla managementu informacje i wskazówki przynoszące znaczące oszczędności dla firm i korporacji, a także autorskie rozwiązania, które mogą okazać się bardzo istotne przy podejmowaniu strategicznych decyzji” – powiedział Dominik Chrzanowski, Kierownik projektu i Ekspert StrictWise.

O MTS:
Microsoft Technology Summit (MTS) to najważniejsze, cykliczne wydarzenie, które co roku przyciąga najlepszych specjalistów, programistów oraz menedżerów IT.
MTS to coroczna, dwudniowa konferencja w trakcie której eksperci z firmy Microsoft, firm partnerskich oraz specjaliści z branży IT ze świata i Polski przekazują informacje związane z nowymi trendami i rozwiązaniami z rynku IT oraz technologiami firmy Microsoft.

O StrictWise:
StrictWise Sp. z o.o. - firma doradcza świadcząca usługi w obszarze poprawy efektywności i rentowności biznesu. W swoich działaniach wykorzystuje techniki profesjonalnego zarządzania organizacją, projektami oraz portfelami projektów, jak również kontraktami i dostawcami.

Specjalizuje się w realizacji projektów dotyczących opracowania i wdrożenia zmian w organizacji, budowy nowych struktur organizacyjnych, włącznie z budową rozwiązań dla nowo powstających firm (startups). Zajmuje się również realizacją projektów szkoleniowych i coachingowych oraz zapewnia dostęp do ekspertów dziedzinowych i managerów realizujących zadania operacyjne.
Zespół StrictWise to najwyższej klasy specjaliści z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu bardzo dużymi projektami i przedsiębiorstwami. Każdy z konsultantów posiada znaczące doświadczenie w praktycznych aspektach procesów projektowych i zarządzania zespołami ludzkimi. Eksperci StrictWise są twórcami autorskich kursów z zakresu zarządzania projektami i jakością, a także prekursorami wdrożenia metod i narzędzi wspierających procesy zarządzania portfelem projektów w dużych organizacjach.

Więcej informacji na www.strictwise.com

Dodatkowe informacje: