Moda » Odzież

Sukienka pachnąca latem

Zwiewne suknie długości maxi, delikatne sukienki w kwiatowe wzory, i koronkowe romantyczne cudeńka dodadzą nam uroku wiosną i latem. Kreacje retro z mocno podkreśloną talią przeniosą zaś w lata 60.

Wiosenne kwiaty

Na tegoroczną wiosnę i lato projektanci zafundowali nam kobiecość. Trendy są eteryczne, ukwiecone sukienki w jasnych barwach. Delikatne nadruki z motywami natury i lekkie materiały sprawiają, że zachwycają dziewczęcym urokiem (Dolce&Gabbana).
Spektakularnie wyglądały na pokazach kolekcji Wiosna/Lato 2011 długie do ziemi muślinowe sukienki, majestatycznie poruszające się wraz z ruchami ciała. Do lat 70. i kwiecistych maxi sukienek powracała kolekcja Marca Jacobsa. Stylista domu mody Louis Vuitton zainspirowany tym kolorowym okresem tchnął w nie dodatkowo gorącą nutę tropików.

Eteryczne sukienki, często z odkrytymi ramionami, ozdabiają różnobarwne wzory albo  przeciwnie, są jednokolorowe. Ważne, żeby były zmysłowe i zjawiskowe. Niektórzy kreatorzy mody proponują nawet na lato przezroczyste sukienki (Dior). Tak więc, kreacja przywodząca na myśl beztroski odpoczynek na łonie natury lub upalny piknik to absolutny must have na lato.

Ażury i koronki

W wiosennych kolekcjach słynnych wizjonerów znalazły się też kreacje wykonane z pięknych ażurów. Koronkowe sukienki pojawiały się często w białym i beżowym kolorze, ale także w innych barwach. Prezentowane były zarówno w wersji dziennej, jak i wieczorowej. Jedne były wdzięczne i urocze, inne niezwykle kobiece lub wręcz wyzywające.

W ciepłe letnie dni nosić będziemy delikatne, przezroczyste koronkowe sukienki (D&G), często przypominające eleganckie haleczki na cienkich ramiączkach (Valentino, Dior). Koronkowym wirtuozem okazał się Pucci, który pokrył całą kobietę tą szlachetną tkaniną, pozostawiając pociągające prześwity, dające pole kreacji naszej wyobraźni.

Retro look

Do świata lat 50. i 60. przenoszą nas propozycje domu mody Louis Vuitton. W stylizacjach tej marki w perfekcyjny sposób połączone zostało nowoczesne spojrzenie na modę ze stylem vintage. Na pokazie kolekcji na obecny sezon można było podziwiać długie sukienki zakładane na kopertę oraz z obniżonym stanem.

Oglądając kreacje marki Moschino także można przeżyć podróż do lat minionych. Powracają rozkloszowane wdzięczne sukienki w grochy z podkreśloną talią.

Do takich kreacji koniecznie musimy założyć cieniutki pasek, który zaakcentuje formę stroju. Delikatne, pastelowe paski, które będą świetnie pasowały do letnich sukienek i spódnic stylizowanych na retro znajdziemy w kolekcji marki BREMI (www.sklep.bremi.pl). Oferta rodzimego producenta zawiera m.in. subtelne paseczki, które będą doskonałym uzupełnieniem kreacji utrzymanych w stylizacji vintage.

Grecka bogini

Wśród licznych propozycji na wiosnę i lato tego roku znalazły się też takie suknie, które mogłyby zadowolić greckie bóstwa i boginie (Chloe). Przypominają starożytne asymetryczne tuniki przewiązane cieniutkimi paseczkami.
Zabawę forma możemy zobaczyć u Lanvin. Jego proste zachwycające sukienki są zawsze bardzo oszczędne. W kolekcji tego domu mody na lato mamy podkreślającą ramiona i biust asymetrię, jedwabie i szyfony w odważnej kolorystyce.
Minimalistyczne, geometrycznie cięte sukienki pojawiły się także w nowych stylizacjach Versace. Proste linie były motywem głównym sukienek proponowanych przez tą markę na rozpoczynający się sezon. Podobnie jak czyste kolory.

o BREMI

Kolekcja BREMI (www.sklep.bremi.pl) zawiera ponad pół tysiąca modeli pasków (damskich, męskich i dziecięcych), duży wybór torebek damskich (w tym linię eleganckich torebek marki ANIES ZEIGER), torby i plecaki lniane oraz akcesoria galanteryjne. Produkty firmy oferowane są w ok. 2000 sklepach i punktach handlowych na terenie całego kraju i za zagranicą oraz w sklepie internetowym w przystępnych cenach.

Wysoka jakość wyrobów marki BREMI została wielokrotnie doceniona i nagradzana złotymi medalami na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Paski, torebki i dodatki znajdujące się w ofercie firmy wpisują się w trendy i stylistykę sezonu, proponowaną przez uznanych projektantów mody.

W portfolio BREMI znaleźć można szeroką gamę eleganckich, klasycznych damskich i męskich dodatków galanteryjnych. Ponadto firma oferuje również akcesoria utrzymane w sportowym i militarnym stylu, modele stylizowane na vintage, wieczorowe oraz paski i torebki ekologiczne. Eko propozycje marki uzupełniają kożuchy z wysokiej klasy syntetycznych skór.

BREMI Exclusive