Gospodarka » Żywność

SuperFish łosoś wędzony – idealny do wiosennych lekkich sałatek

SuperFish łosoś wędzony – idealny do wiosennych lekkich sałatek
Zobacz więcej zdjęć »
Wiosna – czas coraz lżejszych ubrań i… dań! Potrzebujemy energii i witamin, dlatego szczególnie wiosną warto postawić na sałatki, które proponujemy urozmaicić o rybę - produkt bogaty w kwasy Omega – 3, witaminy i minerały.

Łosoś wędzony SuperFish będzie się idealnie komponował z wiosennymi sałatkami.

 

Dziś zachęcamy Was do zabawy w kuchni i włączenia łososia do wiosennego menu. Poniżej przedstawiamy kilka pomysłów na proste i szybkie sałatki.  Polecamy do nich łososia SuperFish, gdyż to produkt bez konserwantów, sztucznych barwników i GMO.   

 Klasyczna sałatka z wędzonym łososiem

Chyba najbardziej typową sałatką z wędzonym łososiem jest kompozycja z mieszanką sałat, serem feta, kiełkami, ziarnami słonecznika, pomidorem i ogórkiem. Słonecznik można zastąpić dynią, a dla tych, którzy lubią słodko - słone połączenia, ciekawym akcentem okażą się jagody Goji. Całość uzupełni sos winegret albo musztardowo – miodowy.

 

Polsko - norweski mariaż

Kolejna propozycja to polsko-norweskie małżeństwo, czyli sałata, łosoś wędzony, ser feta lub zwykły biały ser twarogowy, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek i sos jogurtowo-koperkowy. Pychota!

 

Egzotycznie!

Wartym wypróbowania jest niewątpliwie także połącznie drobno posiekanego łososia z awokado. Nam najbardziej smakuje uzupełnione ogórkiem, natką pietruszki, cebulką, rzodkiewką, papryką, czosnkiem
i oliwą z oliwek. 

 

Po polsku

Łososia połącz z ugotowanymi, a najlepiej podpieczonymi na chrupko, pokrojonymi w kostkę ziemniakami, jajkiem na twardo pokrojonym w ćwiartki, szczypiorkiem, czarnymi oliwkami i oliwą
z oliwek, najlepiej paprykową albo z sosem koperkowym.   

 

Niezła nawijka: rolada szpinakowa z łososiem i serkiem

Świeży lub mrożony szpinak usmaż na patelni razem z czosnkiem, solą i pieprzem. Gdy odparuje z niego woda, przełóż całość do miski i ostudź. Dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj. Następnie ubij na sztywno białka i dodaj do masy szpinakowej - ponownie dokładnie wymieszaj całość. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozprowadź na niej równomiernie masę szpinakową. Piecz w piekarniku przez 15 min
w temperaturze 190 stopni. Kiedy ciasto ostygnie, wyjmij je z blachy i rozprowadź na nim warstwę serka śmietankowego. Dodaj świeży koperek, kapary i rozdrobniony czosnek. Ostatnią warstwą będzie wędzony łosoś, my proponujemy łososia wędzonego w plastrach marki SuperFish. Ułóż go na całej powierzchni ciasta. Dłuższym bokiem zwiń placek jak roladę. Na koniec owiń wszystko fiolą spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Gotowe!

Łosoś wędzony w plastrach 100 g. Cena: ok. 13,99zł. Dostępny również w opakowaniu 150 g.

Więcej informacji na www.superfish.pl oraz na fanpage Graal https://www.facebook.com/superfish

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Paulina Rucińska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »