Firma » Biznes

SuperKoszyk.pl liderem dwóch największych rankingów e-sklepów

Superkoszyk.pl, największa internetowa drogeria w Polsce, znalazła się na podium w dwóch niezależnych rankingach e-sklepów. Drogeria zajęła pierwsze miejsce  wśród najlepiej ocenianych sklepów specjalistycznych w kategorii „Dla dzieci”, przygotowanym przez serwis Opineo.pl oraz w kategorii „Sklepy wielobranżowe” Rankingu E-sklepów przygotowanym przez Money.pl.

Najlepszy dla dzieci

Listopad okazał się miesiącem sukcesów dla SuperKoszyk.pl, który po raz czwarty uznano za najlepszy sklep internetowy w kategorii „Dla dzieci” w niezależnym rankingu powstającym w oparciu o opinie konsumentów zebrane przez serwis Opineo.pl oraz analizy wyborów dokonywanych przez użytkowników serwisu Skapiec.pl. Drogeria została wyróżniona przez konsumentów spośród ponad 12 tysięcy sklepów z bazy serwisu Opineo. Jako najlepszy e-sklep specjalistyczny w kategorii „Dla dzieci” SuperKoszyk.pl otrzymał 4 992 opinie, których średnia ocena wyniosła 9,6 punktów na 10. Sklep został bardzo wysoko oceniony ze względu na szybkość realizacji zamówienia, wysoki poziom obsługi klienta, jakość pakowania przesyłek oraz ogólny poziom zadowolenia kupujących.

Najlepszy dla wszystkich

Drugie wyróżnienie SuperKoszyk.pl otrzymał w Rankingu E-sklepów organizowanym po raz szósty przez serwis Money.pl we współpracy z Gazetą Wyborczą i serwisem wyborcza.biz. Wnikliwej analizie poddanych zostało ponad 100 największych i najpopularniejszych sklepów internetowych. SuperKoszyk.pl zajął pierwsze miejsce w kategorii „Sklep wielobranżowy” otrzymując 70,05 punktów na 100 możliwych. Uzyskany wynik pozwolił znaleźć się w pierwszej dziesiątce najlepszych sklepów wszystkich siedmiu kategorii. Ocena została przyznana na podstawie analizy każdego e-sklepu pod kątem aż 60 kryteriów, miedzy innymi wielkości asortymentu, sposobów płatności i dostarczania towaru, ale także ogólnej obsługi klientów.

„Dwa tak istotne w branży e-commerce wyróżnienia, to dla nas ogromny sukces. Cieszy nas fakt, że po raz kolejny znaleźliśmy się w gronie sklepów internetowych najlepiej ocenianych zarówno przez konsumentów, jak również ekspertów.” – powiedział Tomasz Grygieńć, współwłaściciel drogerii internetowej SuperKoszyk.pl – „Pozytywne komentarze naszych klientów oraz wysokie pozycje
w rankingach e-sklepów, świadczą o tym, że cały proces składania i obsługi zamówienia w SuperKoszyk.pl prowadzony jest na najwyższym poziomie. Dlatego szczególne podziękowania i gratulacje należą się całemu zespołowi SuperKoszyk.pl, który każdego dnia dokłada wszelkich starań, by spełnić oczekiwania klienta.”

Sklep internetowy SuperKoszyk.pl został założony w 2006 roku przez ludzi z ponad 20-letnim doświadczeniem w sprzedaży i dystrybucji. Posiadana wiedza oraz zaangażowanie całego zespołu gwarantują najwyższą jakość obsługi. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 7 000 produktów znanych i docenianych, a także trudno dostępnych i poszukiwanych marek.

***

W 2011 i 2010 roku SuperKoszyk.pl został uznany przez „Rzeczpospolitą” i Opineo.pl za najlepszy sklep internetowy w kategorii „Artykuły dla dzieci” oraz nagrodzony prestiżową nagrodą – Złoty Laur Konsumenta 2010. Rok wcześniej otrzymał brązowe godło Forum Jakości Quality International w kategorii „QI Services – usługi najwyższej jakości”. Ponadto SuperKoszyk.pl według rankingu „Polskie sklepy internetowe – Raport Okazje.info i Opineo.pl – grudzień 2009” jest najwyżej ocenianym sklepem internetowym w kategoriach: „Zdrowie i uroda” oraz „Sklepy specjalistyczne”. Potwierdzeniem wysokiej wiarygodności sklepu jest również ponad 25.000 pozytywnych opinii wydanych przez internautów.

ConTrust