Firma » Biznes

„Świat Prawdziwych Chałw” z ofertą w Porcie Łódź

Łódzkie centrum handlowe, należące do Grupy IKEA Centres Polska, zyskało nowego najemcę. Portfolio Portu Łódź uzupełniło stoisko „Świat Prawdziwych Chałw”.

„Świat Prawdziwych Chałw" oferuje chałwę wyrabianą ręcznie na bazie sezamu i miodu. Miłośnicy tradycji chętnie skosztują tej czekoladowej, kakaowej, pistacjowej czy waniliowej. Poszukiwacze nowych smaków docenią żurawinową, pomarańczową lub z dodatkiem kawy brazylijskiej .

Chałwa to słodki przysmak znany w wielu odmianach i krajach świata. W Iranie, Turcji i Grecji przygotowywana jest z ziaren sezamu i karmelu. W Indiach, dużą popularnością cieszy się jej odmiana z marchwi, a w Rosji i na Ukrainie ta ze słonecznika, orzechów lub maku. Smak wszystkich typów wzbogacają dodatki takie jak orzechy, przyprawy korzenne czy olejki aromatyczne.

Stoisko „Świat Prawdziwych Chałw" jest czynne w godzinach otwarcia Centrum to jest: pon.- sob. 10.00-21.00, nd. 10.00-20.00.

beyondpr