Rozrywka » Święta

Świąteczna pascha Elżbiety Grycan

Mazurki, babki, serniki, ciasta drożdżowe takimi słodkościami zazwyczaj w święta wielkanocne dzielimy się ze swoją rodziną i znajomymi. Można je kupić lub zrobić samemu. Swój przepis na świąteczną paschę zdradziła Elżbieta Grycan.

- Dla mnie osobiście pascha jest takim świetnym deserem świątecznym, który przygotowujemy tylko z okazji świąt wielkanocnych – mówi newsrm.tv Elżbieta Grycan. – Podstawą ciasta jest dobry ser, który trzeba długo ukręcać. Dodajemy do niego masło, cukier puder, żółtka i na koniec dodaje się bakalie. Mogą to być figi krojone, orzechy włoskie, migdały i daktyle. Bakalii powinno być sporo, żeby deser po przekrojeniu prezentował się efektownie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przygotowanie takiego ciasta może zająć nawet dwie godziny. Koniecznie należy także pamiętać o odpowiednim przygotowaniu bakalii. Niektóre trzeba wcześniej sparzyć lub namoczyć.

 

Źródło: Newsrm.tv  



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Karolina_n

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »