Rozrywka » Święta
Świąteczna pascha Elżbiety Grycan
- Dla mnie osobiście pascha jest takim świetnym deserem świątecznym, który przygotowujemy tylko z okazji świąt wielkanocnych – mówi newsrm.tv Elżbieta Grycan. – Podstawą ciasta jest dobry ser, który trzeba długo ukręcać. Dodajemy do niego masło, cukier puder, żółtka i na koniec dodaje się bakalie. Mogą to być figi krojone, orzechy włoskie, migdały i daktyle. Bakalii powinno być sporo, żeby deser po przekrojeniu prezentował się efektownie.
Przygotowanie takiego ciasta może zająć nawet dwie godziny. Koniecznie należy także pamiętać o odpowiednim przygotowaniu bakalii. Niektóre trzeba wcześniej sparzyć lub namoczyć.
Źródło: Newsrm.tv
Nadesłał:
Karolina_n
|
Pasztety Dworskie - mała przyjemność, która odmienia każdy posiłek
Słychać dzwonki sań – ostatnia szansa na wymarzone prezenty
Wymiana AGD – zrób prezent dla rodziny, portfela i planety
Harmonijna architektura kontrastów na wrocławskim Nadodrzu
Komentarze (0)