Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Świąteczne atrakcje w Poznań City Center

Długa śnieżnobiała broda, czerwone ubranie i ogromny worek z prezentami – nie trzeba go przedstawiać – święty Mikołaj, 6 grudnia zawita do Poznań City Center. Dodatkowo kolorowa kolejka, zabierze najmłodszych z „piernikowej” stacji w przedświąteczną podróż.

Świąteczne atrakcje będą czekać na małych poszukiwaczy przygód od 5 do 23 grudnia.

Początek grudnia w Poznań City Center to czas dedykowany szczególnie najmłodszym. Od 5 grudnia czekać na nich będzie świąteczna kolejka, która zabierze ich w podróż do magicznego świata. Codziennie w godzinach 15.00-19.00 oraz w weekendy od 12.00 -19.00 mali podróżnicy będą mogli wyjątkowo spędzić czas. Pod czujnym okiem konduktorek będą mogli bezpłatnie wybrać się w przejażdżkę do zimowej krainy. Wesoła kolejka znajdować się będzie na poziomie 1, obok sklepu Rossmann i MOHITO.

Dzień później, 6 grudnia, Centrum odwiedzi święty Mikołaj, który będzie obdarowywał dzieciaki słodkimi prezentami. Ten wyjątkowy gość z pięknej, zaśnieżonej Laponii, pojawi się w towarzystwie śnieżynek w godzinach 13.00-15.00 i 16.00-18.00. Wtedy też każdy chętny będzie mógł zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie ze świętym,
a także uczestniczyć w specjalne przygotowanych animacjach. Dodatkowo rodzice mogą przynieść prezent dla swojego dziecka, który wręczy święty Mikołaj, dzięki czemu ten jeden z kilku magicznych dni w roku stanie się dla nich wyjątkowy. Wizyta odbędzie się na scenie między sklepami Orsay i Pull & Bear. Ponadto w weekendy (5-6.12, 12-13.12) najmłodsi będą mogli samodzielnie przygotować świąteczne kartki. Tak stworzone

rękodzieła będzie można bezpłatnie wysłać do najbliższych, a tym samym sprawić im niesamowitą świąteczną niespodziankę. Pachnące gałązki, kolorowe bombki, a także błyszczące ozdoby mogą stać się elementami wyjątkowego własnoręcznie robionego stroiku. Na wszystkich klientów, którzy odwiedzą Poznań City Center 12 i 13 grudnia, czekać będą warsztaty, podczas których będzie można przygotować świąteczne stroiki, a tym samym przyczynić się do stworzenia wyjątkowego nastroju podczas bożonarodzeniowego czasu.

PRinspiration