Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Świąteczne ciasta bez glutenu? Tylko z gotowymi Masami HELIO!
Zobacz więcej zdjęć » |
Linia Mas do ciast HELIO to świąteczne bestsellery marki i sprawdzone „przepisy“ na udane, bakaliowe wypieki- strucle, makowce, łazanki, kutie i inne desery. Jednak przede wszystkim to naturalne i bezpieczne, bo bezglutenowe produkty oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane u osob będących na specjalistycznych dietach.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Celiakia jest dziś jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że choruje na nią przynajmniej 1 na 100 osób, a częstość występowania celiakii ciągle wzrasta. Obecnie najwięcej przypadków tej choroby wykrywa się u osób w wieku od 30 do 50 lat, dwa razy częściej rozpoznawana jest u kobiet niż u mężczyzn[1]. Jedynym efektywnym sposobem leczenia celiakii, jak i osób z wykrytą nadwrażliwością na gluten jest przede wszystkim specjalistyczna dieta bezglutenowa, w której należy zwracać szczególną uwagę na naturalność i stopień przetworzenia produktów. Dlatego wyjątkowy skład bez konserwantów oraz potwierdzony brak zawartości glutenu czynią Masy do ciast HELIO pewnymi, sprawdzonymi pod kątem odpowiednich standardów produktami. Potwierdza to znak „Przekreślonego Kłosa“- symbol bezpiecznej żywności bezglutenowej na wszystkich opakowaniach mas do ciast HELIO, licencjonowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Makowa, krówkowa, orzechowa- wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia, nie zwierają konserwantów, glutenu ani też tłuszczu palmowego, dlatego zostały docenione przez ekspertów rynku, zdobywając w ostatnich latach liczne prestiżowe nagrody, m.in. Medale Europejskie i Złote Laury Konsumenta.
[1] Na podstawie poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa“ pod redakcją: Grażyny Konińskiej, Anny Marczewskiej, Pauliny Sabak- Huzior i Małgorzaty Źródlak, wydanie XII, Warszawa 2017.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (1)
Od kiedy zaczęłam biegać, zmieniłam dietę czuję się zdrowsza pierwszym produktem na mojej liście zakupowej były nasiona konopne , białko konopne i herbata z konopi . pierwsze wrażanie co do nasion - wysoka cena, i co ja z nimi zrobię? jak i z czym je jeść? poczytałam, popytałam, jestem mistrzynią budyniów z nasion i batonów energetycznych po treningu. kupuję produkty konopne tj mąkę kołacz konopny miód konopny z CBD tutaj: www.konopiafarmacja.pl Polecam! byłam w sklepie stacjonarnym - w Poznaniu na ul. Ratajczaka 33 babeczka dużo mi podpowiedziała, o działaniach, ograniczeniach i stosowaniu. mam nadzieję, że moja opinia okaże się pomocna :)