Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

„Świąteczne Inspiracje” z NEONET – wymarzony prezent na Gwiazdkę

Zbliża się druga połowa grudnia, a wciąż nie macie pomysłu na prezent? Pojawiają się te same, znane pytania – co kupić, gdzie, kiedy znajdę na to czas? Kiedy jedni uwielbiają przedświąteczne wycieczki po sklepach, inni marzą tylko o tym, by ktoś zrobił to za nich.

NEONET podejmuje to wyzwanie i jak co roku chętnie pomaga w kompletowaniu prezentów z listy do św. Mikołaja. Wystarczy wejść na stronę neonet.pl lub do jednego z salonów marki i skorzystać z pomocy profesjonalistów w ramach „Świątecznych Inspiracji”.

Ponad 65% Polaków kupuje prezenty w ciągu dwóch tygodni przed świętami lub na ostatnią chwilę[1] - tak wynika z badania przeprowadzonego przez Gumtree.pl. Bywa, że czasu na zakup jest niewiele, a przecież chcielibyśmy na spokojnie móc wybrać coś „z głową”, by rodzina i przyjaciele cieszyli się z wymarzonego upominku. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, sieć NEONET przygotowała poradnik „Świąteczne Inspiracje”, w którym znajdziemy pomysł na upragniony prezent w świetnej cenie. Wystarczy wejść na stronę neonet.pl, odnaleźć świąteczny poradnik na stronie głównej i… zacząć przebierać w szerokiej ofercie świątecznych upominków nawet bez wychodzenia z domu.

Świąteczne hity 2019

Na stronie znajdziemy wygodny panel z wyszukiwarką, za pomocą której możemy znaleźć upominki w ramach kilku kategorii, w tym m.in. „telewizory”, „smartfony”, „małe AGD” czy „konsole i gry”. Następnie wystarczy sprecyzować nasze oczekiwania, na przykład określając posiadany przez nas budżet czy wybierając funkcję produktu, na której szczególnie nam zależy.

NEONET sprawdziło, jakie prezenty cieszą się w tym roku największą popularnością. Oto kilka propozycji:

Przy okazji świąt lubimy pomyśleć o nowym telewizorze. W tym roku idealnie sprawdzi się inteligentne urządzenie SAMSUNG QLED QE65Q60RAT 100Hz o przekątnej ekranu 65 cali. Telewizor pozwala cieszyć się jakością obrazu 4K Ultra HD w atrakcyjnej cenie około 4499 złotych. Tryb ambient umożliwia zaś wykorzystanie ekranu telewizora jako elementu wystroju wnętrza, co wygląda niezwykle efektownie i z pewnością przypadnie do gustu naszym gościom.

Doskonałą propozycją nie tylko dla najmłodszych jest konsola SONY Playstation 4 Pro 1TB z pakietem dodatków do gry Fortnite. Świetne parametry urządzenia przekładają się na wysoką jakość rozgrywki. Cały zestaw w NEONET dostaniemy już za około 1749 złotych. W zamian będziemy mogli dać się pochłonąć wielogodzinnej zabawie w rodzinnym gronie.

Bardzo dobrym pomysłem na prezent dla mamy lub siostry może okazać się zestaw suszarka do włosów i prostownica REMINGTON GIFTPACK D3012GP za około 159 złotych. Suszarka wyposażona jest w ceramiczną kratkę jonową, która zapobiega naelektryzowaniu i napuszeniu fryzury. Urządzenie posiada też funkcję eco, dzięki której możliwe jest suszenie włosów przy jak najniższym zużyciu energii. Prostownica ma zaś w ruchome, smukłe płytki ceramiczne dla równomiernego rozprowadzania ciepła przy jednoczesnej możliwości modyfikacji temperatury aż do 215oC.

Niejeden mężczyzna ucieszy się, gdy pod choinką znajdzie golarkę PHILIPS 5000 S5250/06 z funkcją szybkiego ładowania. Urządzenie umożliwia perfekcyjnie dokładne golenie na sucho i na mokro dzięki ostrzom ComfortCut. Produkt dostępny jest w NEONET za około 379 złotych.

Na święta warto postawić na prezent praktyczny i wytrzymały. Taki z pewnością jest laptop ACER Nitro 5 Ryzen 5 2500U, z ekranem o przekątnej 15,6”, dyskiem SSD 512 GB i 8 GB pamięcią RAM. Komputer, wyposażony w kartę graficzną AMD Radeon RX 560X, 4 GB, może być wykorzystywany zarówno do gier, jak i nauki czy pracy. Laptop w promocyjnej cenie kupimy już za około 3199 złotych.

Prezenty z NEONET – to się opłaca

Polscy konsumenci coraz chętniej kupują prezenty przez internet. W badaniu świątecznym przeprowadzonym przez Gumtree.pl, aż 37% Polaków wskazało, że sklepy internetowe są miejscem, gdzie najczęściej szukają bożonarodzeniowych upominków. Ponad połowa z nich twierdzi, że taki sposób robienia zakupów jest dla nich najwygodniejszy, bo pozwala im uniknąć tłumów w sklepach stacjonarnych oraz zaoszczędzić czas. NEONET stawia na maksymalną wygodę klienta zarówno w tradycyjnych sklepach, jak i w sieci, dlatego sieć przygotowała szereg benefitów.

Jednym z nich jest gwarancja dostawy przed świętami, o ile złożymy zamówienie do 22 grudnia, do godziny 12:00. Takie rozwiązanie sprawi, że nie musimy martwić się o to, czy prezenty od św. Mikołaja dojdą na czas, a sami możemy oddać się innym zajęciom, których z pewnością nie zabraknie w drugiej połowie grudnia.

Kolejną zaletą jest możliwość zakupu prezentów na raty z odroczoną płatnością. Sieć NEONET wie, jak napięta bywa lista przedświątecznych wydatków. Dzięki opcji wygodnych rat, nie musimy się martwić, że nie będziemy mogli sobie pozwolić na wybór wymarzonego prezentu dla dziecka czy drugiej połówki. Dzięki NEONET pierwszą ratę zapłacimy dopiero na wiosnę.

Aktualne promocje oraz propozycje prezentów zebrane w poradnik “Świąteczne Inspiracje” znajdziemy na stronie neonet.pl.

[1] Badanie poświęcone kupowaniu prezentów świątecznych zrealizowane przez Gumtree.pl w 2019 r.

AZ_2018