Rozrywka i wypoczynek » Święta

Świąteczne kolędowanie w Porcie Łódź

Grudniowe weekendy w Porcie Łódź upłyną pod znakiem wspólnego kolędowania. A to za sprawą zaproszonych do Centrum chórów, które zaprezentują świąteczny repertuar. Będą kolędy w tradycyjnych aranżacjach, muzyka gospel, a także jazz. Wspólne kolędowanie potrwa do 18 grudnia.

Port Łódź zaprasza Klientów do Atrium obok sklepu IKEA, gdzie w piątkowe popołudnia o godzinie 17:00 oraz w soboty i niedziele w godzinach 11:00, 15:00, 17:00 odbędą się koncerty chórów. Klienci będą mogli posłuchać kolęd i pastorałek oraz przyłączyć się do wspólnego świątecznego śpiewania. Repertuar muzyczny będzie różnorodny pod względem aranżacji więc każdy znajdzie coś ulubionego dla siebie. W Porcie Łódź wystąpi m. in. popularny zespół Gospel Time, znany publiczności z takich programów jak „Must Be The Music - Tylko Muzyka” oraz „Mam Talent”, chór żeński IUVENALES CANTORES LODZIENSES, a także Jazzowy Chór Wytwórni i Chór Canto Allegre pod  kierownictwem artystycznym Jana Kondratowicza – znanego łódzkiego chórmistrza i jurora licznych krajowych konkursów i festiwali. W Atrium Portu Łódź wystąpią również dzieci. Zaproszenie do kolędowania przyjął działający przy parafii franciszkańskiej Mały Chór Wielkich Serc, Chór Dziecięcy Miasta Łodzi oraz chóry szkolne z Łodzi i okolicznych miast.

HARMONOGRAM WYSTĘPÓW:

9 grudnia:

17.00 – Chór Cantico Quintet

10 grudnia:

11.00 – Chór Canto Allegre

15.00 – Chór prawosławny Katedry Św. Aleksandra Newskiego w Łodzi

17.00 – Mały Chór Wielkich Serc

11 grudnia:

11.00 – Akademicki Chór Kameralny Społecznej Akademii Nauk

15.00 – Good News Singers

17.00 – Chór Jazzowy Wytwórni

16 grudnia:

17.00 – Chór Szkolny Schola ze Zgierza

17 grudnia:

11.00 – Chóry Szkolne – Gimnazjum nr1 w Zgierzu i Chór Młodzieżowego Domu Kultury z Aleksandrowa Łódzkiego

15.00 – Chór Szkolny – Szkoła Podstawowa nr 148

17.00 – Gospel Time

18 grudnia:

11.00 – IUVENALES CANTORES LODZIENSES

15.00 – Chór Dziecięcy Miasta Łodzi

17.00 – Chór Akademii Medycznej

Przypominamy, że w Atrium Portu Łódź na wszystkie dzieci czeka święty Mikołaj, z którym można spotkać się i zrobić pamiątkowe zdjęcie do 23 grudnia, w tygodniu w godzinach 16:00 – 20:00, a w weekendy w godzinach 11:00 – 20:00. Kolejną atrakcją przygotowaną dla Klientów są stoiska, na których samodzielnie upieczemy i udekorujemy świąteczne pierniki. Na gwiazdkowe wypieki Centrum zaprasza do Atrium i na stanowisko obok fontanny Rozgwiazda (przy sklepie Sephora), do 23 grudnia od poniedziałku do piątku w godzinach 16:00 – 20:00, a weekendy od godziny 10:00 do 20:00.

beyondpr