Gospodarka » Żywność
Świąteczny kompot z suszu HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Święta za pasem, więc z tej okazji serwujemy prosty przepis na kompot z wykorzystaniem suszonych owoców HELIO:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki:
Mieszanka suszonych owoców HELIO 300g
Przygotowanie:
Suszone owoce z mieszanki HELIO należy zalać wrzącą wodą i odstawić na 2- 4 godziny, by owoce wchłonęły wodę. W kolejnym kroku, do napęczniałych już owoców, dolewamy jeszcze wody i gotujemy przez ok. 20 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Na koniec doprawiamy cukrem, miodem, goździkami i cynamonem- w zależności od gustu.
Przepis w formie wideo dostępny na kanale YouTube marki HELIO – Bakaliowe klimaty.
Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (0)