Gospodarka » Żywność
ŚWIĄTECZNY KOMPOT Z SUSZU HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Początkowo podawany był tylko w zimowych miesiącach do obiadu, teraz – na stałe wpisał się w wigilijne menu, jako nieodłączny dodatek do świątecznych potraw. Święta za pasem, więc z tej okazji serwujemy prosty przepis na tradycyjny polski napój, przyrządzany na bazie gotowanych suszonych owoców.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Suszone owoce z mieszanki HELIO należy zalać wrzącą wodą i odstawić na 2- 4 godziny, by owoce wchłonęły wodę. W kolejnym kroku, do napęczniałych już owoców, dolewamy jeszcze wody i gotujemy przez ok. 20 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Na koniec doprawiamy cukrem, miodem, goździkami i cynamonem- w zależności od gustu.
Przepis w formie wideo dostępny na kanale YouTube marki HELIO – Bakaliowe klimaty.
Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (0)