Firma » Biura

Światowy Dzień Wody w warszawskich biurach

22 marca obchodzimy Światowy Dzień Wody, który został ustanowiony w 1992 roku przez ONZ. Z tej okazji na pracowników niektórych warszawskich biur czeka nietypowy prezent.

Powodem, dla którego ustanowiono ten dzień był problem braku wody pitnej, który w tamtym czasie dotknął ponad miliarda ludzi na świecie. Pierwszy raz obchodzono go w 1993 roku.

Z tej okazji Aquaphor wspólnie z Take a Fruit postanowili zorganizować specjalną akcję w kilkunastu warszawskich biurach. Pracownicy wybranych biur wraz z codzienną dostawą świeżych owoców i warzyw od Take a Fruit otrzymają dzbanek filtrujący wodę marki Aquaphor. Dla firmy, której woda jest tak bliska Światowy Dzień Wody to idealna okazja aby przypomnieć innym, że należy używać jej oszczędnie zarówno w domu jak i w pracy. Akcja ma także uświadomić ludziom fakt, że odpowiednio przefiltrowana woda nadaje się do spożycia. Dodatkowo jej celem jest także wskazanie istotnego problemu, jakim jest utylizacja butelek po wodzie oraz ekologia i ochrona zasobów wodnych.

Z filtrów marki AQUAPHOR korzysta już ponad 15 milionów rodzin na świecie. Stale rozwijamy technologię i poszerzamy gamę produktową.  Chcemy wyjść naprzeciw oczekiwaniom wszystkich, którzy dbają o zdrowie, pijąc tylko najwyższej jakości czystą wodę, a przy tym chcą być eko i nie zaśmiecać planety szkodliwym plastikiem - dodaje Marzena Lewandowska, Dyrektor Marketingu i PR  Aquaphor Poland Sp. z o.o.

AQUAPHOR Poland to oddział międzynarodowej firmy AQUAPHOR Corporation, prowadzącej zdywersyfikowaną działalność badawczo-produkcyjno-handlową w 43 krajach świata. Założona w 1992 roku firma jest jednym z największych światowych producentów materiałów filtrujących i domowych filtrów do oczyszczania wody, a ostatnio także filtrów dedykowanych do przemysłu.

Adexon