Gospodarka » Żywność

Święta Bożego Narodzenia pod znakiem łososia

Święta Bożego Narodzenia pod znakiem łososia
Zobacz więcej zdjęć »
Ryby to tradycyjna potrawa serwowana podczas Świąt Bożego Narodzenia. Jeszcze kilka lat temu na wigilijnych stołach królował głównie karp, pstrąg oraz śledź, obecnie obok wymienionych ryb na świątecznym stole pojawia się łosoś.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Popularność tej ryby wynika głównie z jej prozdrowotnych właściwości oraz niekwestionowanych walorów smakowych.
Kolejny atut łososia norweskiego to fakt, iż można go jeść w dowolnej formie- na ciepło, wędzonego lub surowego. W Internecie możemy znaleźć wiele przepisów na wigilijne potrawy z łososia np. na stronie firmy Almar (www.almarfish.pl) w zakładce książka kucharska. W tym miejscu bez problemu odnajdziemy inspiracje na świąteczne dania. Wśród wielu propozycji potraw można wymienić m.in. łososia norweskiego zapiekanego w sezamie w sosie chrzanowym, mozarellę z łososiem wędzonym i oliwkami, łososia wędzonego w rulonie z serem kozim i rozmarynem czy pierogi nadziewane łososiem norweskim.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marcin Keler

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »