Gospodarka » Żywność

Święta jak z bajki

Aż 23 pyszne produkty w limitowanej ofercie, z akcentami świątecznymi i zimowymi, w tym nowe smaki czekolad i cukierków przygotowane specjalnie z myślą o zimie – to najnowsza propozycja Wawelu, który jak co roku o tej porze dzieli się radością.

Tegoroczna oferta zimowa jest już dostępna w sklepach w całej Polsce.

Zimowe smaki

W tym roku Wawel zaskakuje ofertą zimową w oryginalnej bajecznej odsłonie. Znalazły się
w niej m.in. czekolady 100 g o oryginalnych smakach: Jogurtowa z kuleczkami truskawkowymi czy Peanut Butter – hit wśród wegetarian i wegan – czyli czekolada deserowa
z nadzieniem z masła orzechowego i dodatkiem soli. Szczególną pozycją wśród czekolad jest deserowa czekolada Piernikowa ze śliwką, nawiązująca do tradycyjnych świątecznych smaków. Z kolei propozycją, której nie może zabraknąć na świątecznych stołach i choinkach są cukierki: Piernikowy ze śliwką w czekoladzie oraz Czekoladowy z wiśnią w czekoladzie.

Odmienione opakowania i kształty

Słodkości w zimowych opakowaniach stanowią doskonałe uzupełnienie bożonarodzeniowych dekoracji i są idealnym dodatkiem do prezentów. – Jak co roku Wawel, oprócz wprowadzenia nowych smaków do swojej oferty zimowej, przygotował nową szatę graficzną tych produktów. Turkusowo-różowo-brązowe opakowania z elementami gwiazdek, reniferów, bałwanków i dzwonków są odzwierciedleniem najmilszych skojarzeń ze świętami Bożego Narodzenia oraz ich wyjątkową atmosferą. Każdy obdarowany poczuje radość, którą od razu będzie chciał podzielić z bliskimi – mówi Dorota Piwowarska, Category Manager w Wawel SA .

Świąteczna oferta Wawelu to 23 pięknie opakowane produkty, a wśród nich także szczególna, debiutująca pozycja – duże czekolady (280 g – 300 g) w uwielbianych smakach: Tiki Taki, Kasztanki oraz Krówkowa, w oryginalnej formie w kształcie całusów. Słodkie tabliczki podarowane bliskiej osobie będą doskonałym wyrazem uczuć i sprawią jej wiele radości!

Nie zabrakło klasyków

W zimowej propozycji Wawelu nie mogło zabraknąć także cenionej klasyki – np.  wyśmienitych Śliwek w czekoladzie w charakterystycznym ozdobnym opakowaniu
w kształcie bombki oraz pralin i cukierków w bombonierkach: Kasztanki, Malaga, Tiki Taki, Zabajone czy Michałki. Wawel nie zapomniał także o najmłodszych – Mieszanka Krakowska to obowiązkowy dodatek do prezentu dla dzieci i kolorowa ozdoba na świąteczne drzewko. Produkty z tegorocznej oferty zimowej są dostępne w sklepach detalicznych i sieciach handlowych w całej Polsce oraz sklepach firmowych Wawel, których dokładne lokalizacje znajdują się
tutaj. Z okazji świąt salony firmowe Wawel oferują usługę komponowania słodyczy w ozdobne kosze prezentowe.

Z miłości do radości

Obdarowywanie słodyczami Wawel to sposób, aby sprawić radość bliskim, ale także,
by przekazać ją dalej, do tych najbardziej potrzebujących. Wszystkie słodkie propozycje, które są dostępne w zimowej ofercie Wawel, biorą udział w akcji
„Z miłości do radości” . Na opakowaniach słodkości można znaleźć serca będące symbolem tej unikalnej akcji. Zgromadzone punkty można wymienić na atrakcyjne nagrody rzeczowe, np. designerskie torby na ramię, a przy okazji wesprzeć znane organizacje pożytku publicznego i zdecydować, która z nich otrzyma najwięcej pieniędzy z puli 1 500 000 złotych.

Więcej na stronie akcji: www.zmiloscidoradosci.pl .

Oferta zimowa Wawel 2016:

• Czekolada mleczna,
  • Czekolada Fresh & Fruity z kawałkami owocowych galaretek,
  • Czekolada Peanut Butter – deserowa czekolada z nadzieniem o smaku
    masła orzechowego z kawałkami orzeszków,
  • Czekolada Piernikowa  ze śliwką – deserowa czekolada z dwuwarstwowym nadzieniem piernikowo-śliwkowym,
  • Czekolada Jogurtowo-truskawkowa – mleczna czekolada z delikatnym jogurtowym nadzieniem z dodatkiem truskawkowych kuleczek,
  • Czekolada Tiki Taki – w nowej formie w kształcie całusów,
  • Czekolada Kasztanki – w nowej formie w kształcie całusów,
  • Czekolada Krówkowa – czekolada mleczna z nadzieniem krówkowym
    w  nowej formie w kształcie całusów,
  • Kasztanki – kakaowe praliny z kawałkami wafelków,
  • Malaga – praliny z nadzieniem śmietankowym i rodzynkami,
  • Tiki Taki – praliny z nadzieniem orzechowo-kokosowym,
  • Michałki Białe – cukierki mleczno-orzechowe z orzeszkami arachidowymi,
  • Michałki Klasyczne – cukierki kakaowe z orzeszkami arachidowymi,
  • Trufla – cukierki rumowe w czekoladzie,
  • Pastylka miętowa w czekoladzie,
  • Tofflairs – cukierki karmelowe z nadzieniem czekoladowym,
  • Śliwki w czekoladzie
  • Czekoladowy z wiśnią – czekoladowy cukierek z wiśniowym nadzieniem
  • Piernikowy ze śliwką – piernikowy cukierek ze śliwkowym nadzieniem,
  • Zabajone – cukierki o smaku deseru zabajone w czekoladzie,
  • Mieszanka Krakowska – owocowe galaretki w czterech smakach w czekoladzie.

Wawel SA to jeden z najbardziej znanych producentów słodyczy w Polsce, którego historia sięga końca XIX wieku. Czerpiąc ze sprawdzonych tradycyjnych receptur oraz korzystając
z najwyższej jakości składników, nieustannie wprowadza nowości produktowe, innowacyjne rozwiązania technologiczne i najwyższe standardy  jakości. Najbardziej znane produkty Wawelu to czekolada Gorzka, czekoladki Kasztanki, Malaga i Tiki Taki, cukierki Michałki oraz Mieszanka Krakowska.

MonikaMSL