Gospodarka » Opakowania
Święta – przydatne akcesoria
Zobacz więcej zdjęć » |
By ciasto zostało z ciastem
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jeśli w czasie przygotowywania świątecznych wypieków szukasz wszelkich sposobów na uniknięcie smarowania blachy i posypywania jej bułką tartą, sięgnij po papier pokryty obustronnie silikonową powłoką, który znajdziesz w ofercie Jana Niezbędnego. Zalety: skutecznie zapobiega przywieraniu ciasta do blachy, nawet tego najbardziej wymagającego, jak sernik; można nim wykładać blachy o różnych wielkościach, od foremek na keksy, babki, po duże formy na rodzinne ciasta; niezastąpiony przy pieczeniu ciastek i pierniczków. Świątecznych inspiracji kulinarnych warto szukać na profilu marki Jan Niezbędny na Facebooku: https://www.facebook.com/JanNiezbedny.
Pieczenie na wynos
Udając się na kolację wigilijną lub odwiedzając bliskich w pierwszy lub drugi dzień Świąt, często zabieramy ze sobą świąteczne wypieki. Aby po spotkaniu nie zaprzątać sobie głowy pakowaniem blach i transportowaniem ich z powrotem, warto upiec ciasto w foremce aluminiowej, która jest lekka i wygodna w użyciu. Jeśli użyjemy produktu wysokiej jakości, nie będziemy też musieli natłuszczać foremki przed wylaniem ciasta. Wygodne? Aluminiowe foremki do pieczenia o różnych wielkościach i kształtach znajdziemy w ofercie Jana Niezbędnego. www.janniezbedny.pl
As w rękawie
Trudno wyobrazić sobie pierwszy i drugi dzień Świąt bez soczystych mięs. Aby w te Święta wszystkie zaserwowane pieczenie i mięsiwa roznosiły piękny zapach po całym domu i równie wyśmienicie smakowały, warto upiec je w rękawie do pieczenia Jana Niezbędnego. Dzięki użyciu rękawa potrawy zachowują swój naturalny aromat i nie tracą substancji odżywczych. Są ponadto niskokaloryczne – wykorzystanie rękawa zwalnia nas z obowiązku dodawania tłuszczu, ponieważ potrawy pieką się we własnym sosie.
Zamiast tłuszczu
Kto w Święta może oprzeć się smakowitej rybie? Aby nie ociekała tłuszczem, zachowała wszystkie swoje składniki odżywcze oraz kształt, możemy użyć specjalnej torebki do smażenia, którą w swojej ofercie ma Jan Niezbędny. Duży rozmiar torebek 25 x 12 x 5 cm umożliwia smażenie nawet całej ryby, a co najważniejsze bez dodatku tłuszczu, którego w Święta mamy i tak w nadmiarze.
www.janniezbedny.pl
Nadesłał:
niezbednikjanek
|
Komentarze (0)