Gospodarka » Żywność

Świętuj Światowy Dzień Pieczenia z marką E.Wedel

Świętuj Światowy Dzień Pieczenia z marką E.Wedel
Zobacz więcej zdjęć »
Już 17 maja obchodzić będziemy Światowy Dzień Pieczenia. Święto piekarzy i cukierników, amatorów i specjalistów tych niełatwych dziedzin. Z tej okazji marka E.Wedel zachęca, by spróbować swoich sił w kuchni i z pomocą wedlowskich produktów wyczarować idealny suflet czekoladowy.

Tegoroczny Światowy Dzień Pieczenia przypada w poniedziałek. To idealna okazja, by osłodzić sobie początek tygodnia i własnoręcznie przygotować pyszny suflet. Jego sekretem jest oryginalna wedlowska czekolada oraz receptura opracowana przez czekoladników marki E.Wedel.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Suflet czekoladowy oprószony kakao (4 porcje)

 

Składniki:

·      180 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64%

·      4 jajka

·      100 ml śmietanki 36%

·      3 łyżki drobnego cukru

·      masło i cukier do wysmarowania i wysypania foremek,

·      kakao ciemne z Ghany do oprószenia

 

Przygotowanie:

1.     Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2.     Cztery foremki o pojemności 250 ml wysmaruj masłem i wysyp cukrem – ważne jest, żeby dokładnie wysmarować i wysypać formę aż pod same brzegi naczynia.

3.     Do małego rondelka z grubym dnem wlej śmietankę – dodaj cukier i podgrzewaj aż cukier rozpuści się, a śmietanka będzie bardzo ciepła. Dodaj posiekaną na drobne kawałeczki czekoladę i mieszaj aż całkowicie się rozpuści, a masa będzie gładka i jednolita.

4.     Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do przestudzonej czekolady i wymieszaj trzepaczką – masa powinna być płynna.

5.     W dużej misce ubij białka tak, aby nie były za sztywne (do konsystencji bitej śmietany, nie musisz kroić ich nożem).

6. ¼ ubitych białej dodaj do przestudzonej masy czekoladowo-żółtkowej i delikatnie wymieszaj, aby trochę rozluźnić masę. Dodaj pozostałe białko i ponownie delikatnie wymieszaj.

7.     Masę przełóż do przygotowanych foremek, wypełniając je po same brzegi. Ustaw na blasze i wstaw do piekarnika.

8.     Piecz przez 20 minut aż suflety wyrosną. Podawaj gorące, natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

 

Przygotowany suflet warto podać ze świeżymi owocami lub lodami E.Wedel. W ofercie wedlowskich lodów dostępne są między innymi kubki z linii premium E.Wedel OH! o smaku wanilii lub słonego karmelu. Fanów większych formatów z pewnością ucieszą nowe lody o pojemności 700 ml, których smaki inspirowane są tabliczkami E.Wedel, są to połączenia: maliny i wanilii z gorzką czekoladą, truskawki i śmietanki z czekoladą mleczną oraz peanut butter i śmietanki z czekoladą białą. Tak przygotowany i zaserwowany deser gwarantuje doskonałą chwilę przyjemności. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Redakcja_Nowinki

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »