Firma » Biznes

System ERP Navireo wspiera producenta sprężyn

SPRINGS-POL – producent sprężyn do bram przemysłowych i garażowych – usprawnia procesy sprzedażowo-logistyczne oraz harmonogramowanie produkcji dzięki systemowi ERP Navireo firmy InsERT.
Zintegrowany z produkcją system umożliwił m.in. automatyczne etykietowanie oraz raportowanie procesów biznesowych.

System Navireo zapewnił firmie SPRINGS-POL maksymalne wykorzystanie dużych mocy wytwórczych przedsiębiorstwa, zwiększenie efektywności pracy oraz realizację większej liczby zamówień. Zautomatyzował wykonywanie zleceń, poprawił organizację procesu produkcyjnego, usprawnił kontrolę oraz organizację pracy poszczególnych działów firmy.

Dzięki integracji z programem do zarządzania produkcją Navireo usprawnił procesy sprzedażowo-logistyczne, w tym kontrolę stanów magazynowych, a także harmonogramowanie produkcji. System w całości zautomatyzował proces drukowania etykiet do realizowanych zleceń, umożliwił także szczegółowe raportowanie procesów biznesowych.

Przed wdrożeniem Navireo brakowało w firmie zaawansowanych narzędzi do zarządzania procesami produkcyjnymi. Generowało to trudności w planowaniu produkcji oraz duże opóźnienia. Zastosowanie Navireo rozwiązało istniejące wcześniej problemy i umożliwiło przedsiębiorstwu dalszy rozwój.

Wdrożenie przeprowadził zespół pracowników firmy inSolutions S.C.

Navireo to system klasy ERP adresowany do firm średniej wielkości, stawiających wysokie wymagania aplikacjom do zarządzania przedsiębiorstwem. System można dostosować do indywidualnych potrzeb każdego przedsiębiorstwa, jego działów, a nawet konkretnych użytkowników. Pomimo bogatej funkcjonalności pozostaje przyjazny i intuicyjny w obsłudze. Rozbudowa Navireo jest bardzo prosta. Dzięki dostarczonej wraz z systemem bibliotece programistycznej możliwe jest stworzenie rozwiązań spełniających nawet bardzo nietypowe wymagania klienta. Modułowa budowa sprawia, że nie ma konieczności wdrażania całego systemu. www.navireo.pl

InsERT S.A. jest największym w kraju – pod względem liczby sprzedanych licencji – producentem oprogramowania dla firm. Strategia firmy polega na tworzeniu programów wysokiej jakości, które jednocześnie są przyjazne w użytkowaniu i na tyle uniwersalne, by mogły spełniać wymagania bardzo różnych odbiorców. Dotychczas InsERT sprzedał blisko pół miliona licencji, a rozwiązania oferowane przez spółkę wielokrotnie zdobywały najważniejsze tytuły i wyróżnienia. Oferta firmy obejmuje kompleksowe rozwiązania wspomagające zarządzanie małymi i średnimi firmami, począwszy od obsługi działu handlowego i gospodarki magazynowej, po programy z zakresu księgowości i finansów, rozwiązania przeznaczone dla działów kadr i płac oraz programy dla użytkowników indywidualnych. Najbardziej popularne systemy Insertu to: Subiekt GT, Rachmistrz GT, Rewizor GT, Gratyfikant GT, Gestor GT oraz ERP Navireo.

marek.szklarz@insert.com.pl