Moda » Odzież

Szafa gra w Bonarce, czyli przebojowy pokaz mody

Hity mody oraz gwiazdy jesiennych kolekcji, stylowe fotografie oraz szlagierowa wystawa dźwiękowa, wreszcie: ikona stylu Małgorzata Kożuchowska oraz muzyczny ekspert Hirek Wrona. Bez dwóch zdań: najbliższy pokaz mody w Bonarce (12-13 października) zapowiada się przebojowo!

Każdy będzie mógł przekonać się, że gwiazdorskie stylizacje są na wyciągnięcie ręki. Jeśli komuś wydawało się, że potrzeba sztabu stylistów oraz armii projektantów, by wyglądać jak najbardziej znane muzyczne osobistości, to po obejrzeniu pokazu mody w Bonarce z pewnością zmieni zdanie. Na wybiegu przez dwa dni, od 13.00 do 19.00 zaprezentowana zostanie cała gama inspirujących kreacji, nawiązujących do najważniejszych stylów muzycznych i gwiazd rocka, pop czy hip-hopu.

„Udowodnimy, że każdy z naszych klientów może ubierać się jak artyści znani z radia czy telewizji. Wystarczy tylko podejrzeć stroje prezentowane na naszym wybiegu” – wyjaśnia Marcin Berendt, kierownik marketingu w Bonarki. „Zresztą, sam wybieg zasługuje na specjalną uwagę. Będzie to olbrzymia płyta winylowa, jeszcze mocniej podkreślająca, jak harmonijnie moda łączy się z muzyką”.

Pokaz poprowadzą, ambasadorka Bonarki Małgorzata Kożuchowska oraz Hirek Wrona, znany dziennikarz muzyczny. Ten ostatni przygotował specjalną niespodziankę dla klientów krakowskiego centrum: zestaw filmów ilustrowanych muzyką na żywo, prezentujących określone muzyczne trendy i to, jak wtedy się ubierano.

Ci, którzy zjawią się w Bonarce w Palmiarni w sobotę lub w niedzielę między 16.00 a 17.00 przebrani albo wystylizowani na charakterystyczne muzyczne gwiazdy (jak np. Madonna, John Lennon, Elvis Presley czy Violetta Villas), mogą liczyć na atrakcyjne nagrody. Każdego dnia nagrodzonych zostanie 37 najciekawiej przebranych klientów.

Kolejnym mocnym akordem jest szlagierowa wystawa dźwiękowa, czyli 20-elementowa ekspozycja, na którą składają się w pełni interaktywne eksponaty. Pozwalają one na podróż po historii muzyki, sprawdzenie swojego talentu instrumentalisty lub też poszerzenie wiedzy o dźwięku. Wystawa prezentowana jest po raz pierwszy w Krakowie, a w Bonarce zostanie już tylko do 13 października.

Zwieńczeniem wydarzenia jest fotograficzna wystawa „Andromedy” Małgorzaty Brylla, absolwentki krakowskiej Szkoły Kreatywnej Fotografii. 12 zdjęć inspirowanych jest znakami zodiaku i jak mówi ich autorka: „w tych zdjęciach każda kobieta odnajdzie cząstkę swego charakteru”.

Szereg atrakcji organizowanych jest również na profilu Facebooka Bonarki i stronie mobilnej. W dwóch organizowanych tam konkursach – przygotowanym specjalnie na tę okazję przez Małgorzatę Kożuchowską i Hirka Wronę quizie muzyczno-modowym oraz teście na znajomość piosenek granych w Bonarce – zdobyć można atrakcyjne nagrody, ufundowane przez partnerów pokazu: Burger King, Empik i Mount Blanc.

Wyborna moda, wyborna muzyka, wyborne atrakcje… Tak właśnie wygląda jesień w Bonarce.

Partnerami pokazu są salony Douglas, Jean Louis David i Haircoif. Patronat medialny nad wydarzeniem objęła stacja radiowa RMF Maxxx.

bezstronny22