Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Szalony Madagaskar na Dzień Dziecka w NoVa Park

Z okazji nadchodzącego Dnia Dziecka NoVa Park zabiera wszystkich w podróż na kolorowy Madagaskar. W dniach 27-28 maja w godzinach 12.00-18.00 całe rodziny będą mogły bliżej poznać kulturę i zwyczaje oraz przepiękne krajobrazy królestwa lemurów.

Wyprawa na Madagaskar rozpocznie się już 24 maja. Tego dnia zostanie otwarta wystawa fotografii prezentująca wyspę autorstwa podróżnika Sławomira Sajkowskiego. Ekspozycję będzie można oglądać do 7 czerwca na poziomie 0, przy windzie panoramicznej w NoVa Park.

W weekend – 27 i 28 maja – w godzinach 12.00-18.00 NoVa Park zaprasza mieszkańców Gorzowa i okolic do udziału w głównych atrakcjach przygotowanych z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka. Gościem specjalnym wydarzenia będzie gorzowski podróżnik Arkadiusz Ziemba, który opowie o swoich dalekich podróżach na Madagaskar oraz licznych przygodach, jakie spotkały go podczas każdej z wypraw. Najmłodsi będą mogli wziąć również udział w warsztatach tworzenia zabawek czy warsztatach kulinarnych przedstawiających smaki Madagaskaru. Nie zabraknie także kącika malowania twarzy oraz konkursów z nagrodami, w których do wygrania będą ręcznie robione lemury-zabawki oraz unikatowe pocztówki z krajobrazami Madagaskaru.

„Z okazji Dnia Dziecka, w najbliższy weekend zabierzemy naszych klientów w edukacyjną podróż na Madagaskar. Sobota i niedziela w NoVa Park to doskonała okazja do odkrycia tej egzotycznej wyspy na zdjęciach fotografa Sławka Sajkowskiego, w rozmowach z gorzowskim podróżnikiem Arkadiuszem Ziembą, w smakach kuchni czy podczas tworzenia zabawek dla dzieci” – mówi Katarzyna Borowiak, kierownik ds. marketingu NoVa Park.

Informacje o firmie:

NoVa Park to największe i najnowocześniejsze centrum handlowo-rozrywkowe w województwie lubuskim, którego uroczyste otwarcie nastąpiło 18 kwietnia 2012 roku. Zlokalizowane jest w centrum Gorzowa Wielkopolskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie kulturalnych i rozrywkowych symboli miasta, bulwaru nadwarciańskiego oraz głównych szlaków komunikacyjnych. Na terenie obiektu funkcjonują: supermarket Piotr i Paweł oraz liczne sklepy i punkty usługowe, w tym marki nieobecne dotąd na rynku lokalnym, takie jak Pull&Bear, H&M, Intersport, KiK, KFC, Pure Fitness, Home&You, Super–Pharm, Cubus, Calzedonia, Intimissimi, Kubenz, Tchibo, Smyk, Sephora, W.KRUK czy Bershka.

www.nova-park.pl

Orchidea