Rozrywka » Rozrywka
Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey
Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey
Składniki:
8 kawałków polędwiczki wieprzowej ,bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
8 kawałków polędwicy wołowej, bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
Szpadki szaszłykowe
150 ml -Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey
48 szt. suszonych śliwek
12 cienkich plasterków boczku wędzonego
2 średniej wielkości cebula
Papryka świeża zielona i czerwona (umyte)
Sposób przygotowania:
Dzień wcześniej namoczyć śliwki w Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, a następnie zawinąć po dwie śliwki w jeden kawałek boczku. Paprykę pociąć w kwadraty 3x3 cm, a cebulę pociąć w poprzek na cztery części, szpadki namoczyć w wodzie i przekładać po kolei mięsa z warzywami i zawiniętymi śliwkami w boczku, grillować i dowędzić (najlepiej w wiórkach z beczek Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey)
Nadesłał:
ComPress1
|
Magia, iluzje i rodzinna zabawa w Centrum Handlowym Auchan Mikołów
AFreaks w Klubie SPATiF na 20. urodziny AfryKamery
AFreaks w Klubie SPATiF na 20. urodziny AfryKamery
AfryKamera 2025: Z najważniejszych światowych festiwali - na ekrany kin w całej Polsce.
Komentarze (0)