Gospodarka » Żywność
Szaszłyki z kiełbasy z boczkiem i cukinią
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Do przygotowania szaszłyków stosuje się różne gatunki mięsa, które przekłada się najczęściej cebulą, papryką lub pomidorami. W Azji jest to głównie baranina, ale u nas proponujemy kompozycję z białą kiełbasę ze świniobicia z oferty Madej Wróbel. Ta cienka kiełbasa z wysokiej klasy mięsa wieprzowego, zyskuje wyjątkowy smak dzięki mieszance wyłącznie świeżych, naturalnych przypraw, w tym dominującego w smaku pieprzu. W połączeniu z boczkiem i cukinią idealnie nadaje się na grilla w postaci zgrabnych szaszłyków.
Ta potrawa to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis.
SZASZŁYKI Z KIEŁBASY ZE ŚWINIOBICIA Z BOCZKIEM I CUKINIĄ
Składniki na 4 porcje:
Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel 4 laski
Boczek wędzony 4 grube plastry
Cukinia 2 sztuki
Czerwona cebula 2 sztuki
Musztarda grillowa 1 słoik
Ogórki konserwowe 1 mały słoik
Przyprawa do grilla
Olej rzepakowy do marynowania
Patyczki do szaszłyków
Pokrój kiełbasę w grube plastry. Podziel na duże kawałki boczek, cebulę i cukinię. Połącz olej i przyprawę grillową w dużej misce. Wrzuć do miski wszystkie pokrojone składniki i dokładnie pokryj marynatą. Nabijaj kawałki kiełbasy, boczku i warzyw na patyczki do szaszłyków. Zwróć uwagę, by przeważała kiełbasa. Rozpal grilla, ale nie używaj podpałki – kiełbasa będzie pachnieć naturalnym dymem. Grilluj, obracając szaszłyki co jakiś czas. Dodaj na koniec musztardę grillową, ogóreczki konserwowe i dobry humor.
https://www.youtube.com/watch?v=oBrkknKXyjg
Komentarze (0)