Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

Szlachetna Paczka w Agorze Bytom

Odważ się być szlachetny! Już w najbliższą niedzielę cała Agora będzie kwestować w ramach akcji dobroczynnej Szlachetna Paczka. W programie koncerty, konkursy oraz prezentacja rodzin, które uzyskają pomoc w tym roku.

Szlachetna Paczka to ogólnopolski projekt wspierający rodziny żyjące w niezawinionej biedzie. Co roku, w okresie przedświątecznym, angażuje do pomocy setki tysięcy osób: wolontariuszy i darczyńców. Galeria Agora ponownie aktywnie uczestniczy w promocji tej charytatywnej inicjatywy w Bytomiu. - Cieszymy się, że możemy pomóc najbardziej potrzebującym rodzinom z naszego miasta. Agora zmienia Bytom i dbamy o to, aby zawsze była to zmiana na lepsze - komentuje Hanna Petters-Kaczmarska, marketing manager w Agorze Bytom.

Już w niedzielę (25.11) od godziny 15.00, po uroczystym otwarciu happeningu przez prezydenta Bytomia Damiana Bartylę, na wszystkich klientów Agory czeka wyjątkowa impreza dobroczynna. O godzinie 18.00 nastąpi prezentacja bytomskich rodzin, które w tym roku otrzymają Szlachetną Paczkę. Osoby, pragnące zaangażować się w akcję i stać się darczyńcą, mogą zapoznać się z listą konkretnych potrzeb każdej z rodzin na stronie internetowej: www.szlachetnapaczka.pl.

Na poziomie 0 zaplanowano serię koncertów. Wystąpią Katarzyna Grzesiek i Ilona „Potania" Chylińska, wokalistki znane szerszej publiczności przede wszystkim z udanych występów w programie „Must be the music", a także zespoły Flashback i Rotting. W programie również spotkanie z Małgorzatą Sobieraj - mistrzynią Europy w łucznictwie. Z kolei w strefie rodzinnej, zlokalizowanej na poziomie +3, będą atrakcje dla dzieci m.in. pokaz sztuk walki shinkendo i malowanie twarzy.

- Wraz z najemcami przygotowaliśmy już swoją paczkę i gorąco zachęcamy również innych do skomponowania swojego podarunku. Chcemy pokazać, że Bytom jest pełen bohaterów. Liczymy, że wszyscy oni zjawią się w najbliższą niedzielę w Agorze - komentuje Hanna Petters-Kaczmarska.

W trakcie dotychczasowych 11 edycji Szlachetnej Paczki, dzięki zaangażowaniu w akcję ponad 150 tysięcy darczyńców, udało się przekazać rodzinom podarunki o łącznej wartości przekraczającej 18 milionów złotych.

PREXPERT