Firma » Biznes

„Szybki PIT” w Galerii Krakowskiej

Rozliczenie PIT to wyzwanie, z którym mierzymy się każdego roku. Jak się prawidłowo rozliczyć? Komu i na co przysługują ulgi?

Na te i inne pytania odpowiedzą eksperci z krakowskich urzędów skarbowych podczas akcji „Szybki PIT” w Galerii Krakowskiej w dniach 11-13 marca w godz. 12.00 – 18.00 na poziomie – 1.

To już szósta akcja skierowana do wszystkich podatników odwiedzających Galerię Krakowską. Zakupy mogą okazać się nie tylko przyjemne, lecz także pożyteczne. Przy okazji codziennych czynności można błyskawicznie rozliczyć się z fiskusem bez konieczności wizyty w Urzędzie Skarbowym. Akcja z pewnością będzie szczególnie pomocna dla osób starszych, a także tych, które po raz pierwszy mają do czynienia z PIT-ami. Również osoby, które będą miały wątpliwości związane z odliczaniem ulg podatkowych znajdą fachową pomoc wyszkolonych urzędników.

Pracownicy urzędów skarbowych pomogą wprowadzić PIT-a do systemu e-Deklaracje i sprawnie wysłać go przez Internet do dowolnego urzędu skarbowego w Polsce. Osoby rozliczające się na miejscu otrzymają także urzędowe potwierdzenie odbioru zeznania (UPO). Wszyscy, którzy chcą skorzystać z porad specjalistów muszą przynieść ze sobą rozliczenie PIT-11 otrzymane od pracodawców lub inne dokumenty świadczące o uzyskanych dochodach w ubiegłym roku. W przypadku, gdy klient chce skorzystać z ulg podatkowych musi zabrać potwierdzenia wydatków, które odliczy. Bardzo ważne, aby nie zapomnieć rozliczenia
PIT za 2014 r. lub dokładną kwotę przychodu uzyskanego w 2014 r. – informacje te są potrzebne do identyfikacji danych w elektronicznym systemie.

Szybki PIT to akcja Ministerstwa Finansów, która pomaga podatnikom rozliczać roczne zeznania podatkowe. Korzystając z pomocy wykwalifikowanych urzędników można
w szybki i prosty sposób złożyć rozliczenie przez Internet. Jednocześnie oszczędza się czas i pieniądze – nie trzeba drukować formularza, ani kupować znaczka pocztowego.

Akcja „Szybki PIT” organizowana jest we współpracy Urzędem Skarbowym Kraków-Stare Miasto, Urzędem Skarbowym Kraków-Podgórze i Izbą Skarbową w Krakowie. Odbędzie się ona w Galerii Krakowskiej na poziomie – 1 w dniach 11 – 13 marca 2016 r. w godz. 12.00 – 18.00.

Więcej informacji pod adresem e-mail: informacja@galeriakrakowska.pl

PRinspiration