Rozrywka » Rozrywka

Szybkie i proste przepisy na dania z grilla

Szybkie i proste przepisy na dania z grilla
Zobacz więcej zdjęć »
Wielu z nas lubi spędzać wolne chwile na świeżym powietrzu – w towarzystwie rodziny lub znajomych. Warto wtedy pomyśleć o grillu, aby przy okazji było co „schrupać” podczas rozmów i zabaw.

 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Grillowanie to idealny czas, aby spędzić go w gronie najbliższych. Elementem wspólnej zabawy przy dźwiękach ulubionej muzyki może być przygotowanie pysznych, gorących przekąsek. Poniżej przedstawiamy dwa szybkie i proste przepisy na potrawy z grilla – w wersji warzywnej i mięsnej.

Warzywne szaleństwo

Szaszłyki na grilla to przekąska, którą możemy przygotować na wiele sposobów. Jedynie o czym należy pamiętać – to nie bać się eksperymentowania i łączenia ze sobą smaków różnych warzyw. Do przyrządzenia tradycyjnych szaszłyków można wykorzystać pokrojone w kostki:

·        paprykę

·        cukinię

·        cebulę

·        bakłażana

·        kukurydzę

Warzywa najlepiej nakładać naprzemiennie na patyczki w taki sposób, aby na dole, jak i na górze pozostało trochę miejsca. Ułatwi to przekładanie szaszłyków na grillu z jednej na drugą stronę. Przed położeniem ich na ruszcie, warto przyprawić je ulubionymi ziołami. Tak przygotowane przekąski możemy maczać w domowym dipie lub w miseczce, do której proponujemy podać mocno pomidorowy Ketchup Kielecki łagodny.

Marynowane kiełbaski

Pieczona kiełbaska to absolutny „must have” podczas grillowania. Czasem warto ją trochę urozmaicić na przykład marynując mięso aromatycznymi przyprawami. Tak doprawiona, będzie smakowała zarówno małym, jak i tym większym. W jaki sposób przyrządzić kiełbaski i co będzie nam potrzebne do marynaty?

·        3 łyżki miodu

·        6 łyżek Ketchupu Kieleckiego łagodnego

·        2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej czeskiej

·        3 ząbki czosnku

Do głębokiego naczynia wyciskamy przez praskę czosnek, dodajemy miód, Ketchup Kielecki łagodny oraz Musztardę Kielecką czeską i dokładnie mieszamy. Wcześniej nacięte kiełbaski wkładamy do marynaty i ponownie wszystkie składniki ze sobą łączymy. Naczynie zawijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 5 godzin. Dokładny przepis z instrukcją krok po kroku jak przygotować marynowane kiełbaski (również w marynacie piwnej) znajduje się na kanale YouTube WSP „Społem” – tutaj.

 

Sugerowana cena Ketchupu Kieleckiego łagodnego: 8 zł brutto / 500 ml



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »