Firma » Finanse

Szybkie pożyczki - czy to bezpieczne?

W dzisiejszych czasach gdy staramy się o pożyczkę w banku nie mamy pewności czy nam się to uda. Banki bardzo skrupulatnie sprawdzają zdolność kredytową a co z tym idzie w parze zajmuje to nam trochę czasu aby przedstawić potrzebne dokumenty.

Wszystkie te formalności typu sprawdzanie, różne pytania, masa podpisów - chyba sporo osób przyprawia to o zawrót głowy:)  Jeśli już się nam uda przejść pomyślnie wszystkie kroki i możemy otrzymać kredyt - jesteśmy szczęśliwi.

Co jednak z ludźmi którzy nie mają szans na taki pożyczkę? Gdzie się udać? Od czego zacząć? Czy są szansę aby otrzymać gdzieś pożyczkę na dogodnych warunkach oraz bez żadnych "haczyków"?

Tak, takie miejsca / placówki są! Jakie to miejsca?  - pierwsze to "parabanki" czyli pochodna banków. Jednak jak wiemy oraz chociażby słyszeliśmy o wielkiej aferze jednego z parabanku w Polsce - boimy się powierzyć ludziom z takiej instytucji swoje oszczędności.

Ja osobiście chyba bałabym się takiej placówce zaufać.

Co innego banki, są to instytucje sprawdzone, zaufane, fakt i w bankach można się spotkać z różnego typu "ukrytymi kosztami" jednak tam mamy pewność, że nikt nas nie "okradnie".:)  - drugim rozwiązaniem (z którego zdarzyło mi się skorzystać) to lombardy.

To co jest fajne to to, że pożyczkę możemy uzyskać od razu, bez czekania, bez zbędnych formalności. W różnych branżach możemy trafić na ludzi nieuczciwych jednak są lombardy które oferują naprawdę korzystne pożyczki na dogodnych warunkach.

Wiadomo, że lombardy też muszą mieć jakąś korzyść tak jak banki (mają prowizję) tak i lombardy np. podczas zastawu cennej rzeczy muszą cenę zaniżyć aby i im było to również opłacalne...  Lombardy na ogół oferują takie usługi jak:  pożyczki pod zastaw np. domów, nieruchomości pożyczki pod zastaw samochodów, telefonów bądź komputerów pożyczki pod zastaw innych cennych rzeczy skup złota, skup srebra itp....   Podsumowując.

Myślę też, że lombardy są chyba lepszym rozwiązaniem niż parabanki.

Budowa stron / Designg Group 1